Los Angeles’a taşınması muhtemel takımlardan Oakland Raiders, Perşembe günü belki de Oakland’daki son maçına çıkacak. Ancak Noel arifesinde oynanacak maçta Raiders’dan önce, 39 yaşındaki efsanevi savunma oyuncusu Charles Woodson, Oakland’a ve NFL’e veda ediyor.

Kararını, takım arkadaşlarına Pazartesi açıklayan Woodson, Detroit yenilgisi sonrası bu karara vardığını açıkladı. Woodson, konuyla ilgili olarak “İnanılmaz bir kariyer, kelimeler yetmez. Bu kadar uzun oynayacağımı hiç düşünmemiştim ve bunun için minnettarım.” dedi.

18. sezonunu geçiren oyuncu sözlerine şöyle devam etti: “Pek çok arkadaşım gelecek sezonla ilgili konuştu, devam etmemi istedi ve bunu ben de çok isterdim çünkü takımla ve takımın geleceğiyle çok umutluyum. Ancak fiziki olarak iyi durumda olsam da artık o mental gücü kendimde bulamıyorum”

Heisman ödülünü kazandığı Michigan Üniversitesinden 1998 yılında Raiders tarafından draft edilen Woodson, 2006-2013 arasında Packers forması giydikten sonra yuvaya geri dönmüştü.

Kariyerinde 65 top çalma ve 13 touchdown bulunan Woodson, 2009’da yılın savunmacısı seçilmiş, Packers ile Super Bowl’u kazanmış ve üç kez de All-Pro olma onurunu kazanmıştı.