San Diego Chargers’ın büyük umutlarla ilk turdan draft edip, büyük hayal kırıklığı yaşadığı Melvin Gordon, Pazar günü Miami Dolphins ile karşılaştıkları maçta dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle çaylak sezonunu bitime iki hafta kala kapattı.

Chargers’ın çaylak running back’i sakatlar listesine alınırken, sezonu çok büyük hayal kırıklığıyla sonlandırmış oldu. Öyle ki 2015 NFL Draft’ında 15.sıradan draft edilen Gordon, 184 kez top taşırken takımına sadece 641 yard kazandırabildi. Tüm sezon boyunca tek bir touchdown dahi yapamayan Melving Gordon’ın en uzun koşusu ise 27 yard oldu.

Not düşmek gerekir ki, bu istatistiklerle birlikte Gordon altı defa fumble yaptı. Kendisi sezon öncesi Todd Gurley ile kıyaslanıyordu ve Gordon’ın aksine bir diğer çaylak running back Todd Gurley adını sezonun en iyileri arasına yazdırmış durumda. Zira görünen köy kılavuz istemez, San Diego Chargers şuan AFC West grubunda son sırada. Ama seneye Melvin Gordon’ın nasıl bir performansla geri döneceği de büyük merak konusu.

Chargers’ın ofans koçu Frank Reich, Kasım başında yaptığı bir röportajda Gordon hakkında, “Herkes sizi sorguluyorken ve bu dünyanız başınıza yıkılıyormuş gibi hissettirdiğinde derindeki bazı şeyleri kazıp yüzeye çıkarmanız gerekir. Bu, efsane olanların sağlam şeyler yapmaya başladığı zamanlardır. Bu zamanla onların üzerine oturur ve uzun soluklu başarıların temelini oluşturur.” diye konuşmuştu.

San Diego Chargers’ın ilerlemesi için bu taktiklerin takıma uygulanmasını umut ediyor. Takımı çevrelemiş belirsizlikler hat safhada, taraftar ise sadece oyun kurucu Philip Rivers’a bağlı kalmaktan daha fazlasını görmek istiyor…