Evet, daha önce kısa süreli de olsa NFL’de iki Gronkowski dönemi yaşamıştık. Futbolcu fabrikası Gronkowski ailesinden Chris, 35 maç ve Dan ise 21 maçta forma giymişti. Sonra karşımıza Rob çıktı ve 2010 yılnda  New England Patriots tarafından ikinci tur 42. sıradan draft edildikten sonra tight end pozisyonunun tanımını adeta değiştirdi.

Rob’un istatistiklerine hiç girmeyeceğim. Tek sezonda en çok touchdown, tek sezonda en çok yard pas tutma vs vs. say say bitmez. (Son AFC şampiyonluk maçında bile yıldız tight end 144 yardlık pas tutmuş ve bir de touchdown yapmıştı). Şimdi de Rob’un en küçük kardeşi Glenn Gronkowski sahnede yerini almak için hazırlanıyor.

Şu sıralar Kansas State Üniversitesi’nde tight end, fullback ve H-back pozisyonlarında oynayan Glenn, bu hafta cumartesi günü Senior Bowl’da oynadıktan sonra New England ile Çarşamba günü görüşmeye gidecek.

Genç Glenn konu ile ilgili verdiği demecinde “Rob ile aynı takımda oynamak benim için muhteşem bir deneyim olur. Daha önce hiçbir ağabeyimle yan yana oynama şansı bulamamıştım.” derken “Eğer ben de Patriots kadrosuna dahil olursam bu benim için büyük bir hayalin gerçekleşmesi anlamına gelecek.” açıklamasını yaptı.

Ünlü analizci Mel Kiper Jr.’un da çok övdüğü bu küçük Gronk, önümüzdeki ay düzenlenecek olan Scouting Combine’da eğer beğenilir ve gerçekten de draftta Patriots tarafından seçilirse, ağabeyiyle birlikte nasıl bir ikili oluşturacağı büyük bir merak konusu.