Sen kalk maçın bitmesine saniyeler kala “Hail Mary” at ve takımını uzatmaya götür, akabinde hakemin yazı-tura atışında paranın dönmemesi üzerine atışın tekrarlanmasına gık bile diyeme, üstüne de topa bile dokunamadan playoff’lara veda et!

Evet, bu sezonun ikici muhteşem Hail Mary’sini Arizona Cardinals maçında atarak (Jeff Janis’in de hakkını yememek lazım. O ne topa uzanıştı öyle!) bir kez daha “Benim adım Aaron, ben bitti demeden maç bitmez!” diyen yıldız quarterback, bu sefer hakemin tufasına gelerek maçı kaybetti.

Hakem Clete Blackeman’in yazı tura atışında Aaron yazı demişti ve atış tura ile sonuçlanınca kurayı kazanan Arizonalı oyuncular topu seçmişlerdi. Ancak Aaron paranın hiç dönmediğine dikkat çekerek atışın tekrarlanmasını istemişti.

Kurallar gereği hakem atışı tekrarladı ancak Aaron’un ikinci bir seçim yapmasına izin verilmeden ve yazı tarafı üstte olarak atılması sonucunda tekrar tura geldi. Arizona’nın da karar değiştiremediği bu atış sonrasında uzatma devresi başladı.

Topu kazanan Arizona, Larry Fitzgerald’ın muhteşem catch and run ve arkasından gelen beş yardlık touchdown’ı ile maçı aldı götürdü. Aaron Rodgers’a da sadece kaçan playoff galibiyetinin ardından bakakalmak düştü.

Her ne kadar Rodgers, Blackeman’in yaptığı hatadan utanıp tekrar “Yazı mı tura mı?” diye sormadan parayı ikinci kez alelacele attığını düşünse de NFL yönetimi yıldız qurterback’in bu konuda haksız olduğunu düşünüyor.

Nitekim lig sözcüsü Michael Signora konu ile ilgili verdiği demeçte “Parayı ikinci sefer atmak tamamen hakemin insiyatifi dahilinde gerçekleşir ve takımların, bu ikinci atış sırasında verdikleri ilk kararı değiştirme gibi bir hakkı yoktur.” açıklamasını yaptı.