Değerli Amerikan futbolu severler bildiğiniz üzere, Philadelphia Eagles takımının tarihindeki en başarılı head koç olan Andy Reid’in, Philadelphia’dayken beraber olduğu ve daha sonra beraberce Kansas’a geçtiği Doug Pederson eski takımı Eagles’a head koç olarak geri dönmüştü.

Buraya kadar her şey normal. Takımın patronu Jeffrey Lurie’nin, sezon sonu kovduğu Chip Kelly’nin yerine, eskiden tanıdığı ve her şeyden önce söz geçirebildiği  Doug Pederson’u tercih etmesi de normal. İyi de Doug, Philadelphia de ne kadar başarılı olur? O soru işareti. Chip Kelly’nin hızlı oyununa ayak uydurmakta son senelerde zorlanan yıldız oyuncular bakalım Doug’ın yavaş (!) oyunu karşısında neler yapacaklar.

Yavaş derken,  Andy Reid’in senelerdir bir türlü başarılı olamadığı oyun saatini idare edememe alışkanlığı Doug’a da geçmiş durumda. Son New England Patriots maçında bunun bariz örneğini gördük. Oyunu yavaşlatma rekorlarının kırıldığı son dakikalarda işin ilginç yanı Doug’ın yaptığı savunma idi.

Nitekim Chiefs’ta ofansif koordinatör olarak görev yapan Pedersoni, maçın bitmesine altı dakika 29 saniye kalmış ve Kansas 14 sayıyla geride iken, oyunu kasıtlı olarak yavaştan almasının sebebini “Topun Tom Brady’ye geçmesini istemedik.” olarak açıklaması oldukça ilginçti. Anlamakta zorluk çektiğimiz bu düşüncede olan Doug Pederson ilk sayı’dan sonra en azından on-side kick ile topu New England’a atmak zorunda olduğunu düşünememiş miydi acaba?

Biz yine de Pederson’un heyecanına verelim bu açıklamasını. Ne de olsa seneler sonra eski takımına dönmenin büyük heyecanını yaşıyordu.