1971 yılında Super Bowl V ile başlayan, logolarda Romen rakamlarının kullanılması geleneğine, bu seneye mahsus özel bir ara veriliyor.
Bu senenin önemi Super Bowl’un 50. yılını, yani altın yılını kutlaması. Önümüzdeki seneden itibaren tekrar eski formatına döneceği  (Super Bowl LI) resmi makamlar tarafından şimdiden açıklandı bile.

Bu kararın oyuncuları pek ilgilendirdiği söylenemez. Futbolcuların önem verdiği nokta, bu maçta oynamaları ve dolayısıyla  kazanacakları para. Hal böyle olunca, herkes paranın ve daha fazla gelirin peşine düşerse, NFL’in de aynı tarzda düşünmesi pek anormal sayılmaz herhalde.
“Super Bowl L”  logosunun pazarda pek fazla etki yapmayacağını düşünen yetkililer, altın rengiyle çizdikleri 50 rakamının daha tesirli olacağını düşünmüşler.

Hatırlanacağı gibi ilk iki Super Bowl, resmi olarak AFL-NFL Championship olarak adlandırılmıştı. Amerikan futboluna çok büyük katkıları olan Kansas City Chiefs’in sahibi Lamar Hunt ise bu maçları 1966’dan beri zaten Super Bowl olarak adlandırıyordu.
Her ne şekilde yazılır çizilirse de Super Bowl’un, Amerikalı ve bizim gibi bu spora merak salmış kişiler için muhteşem bir organizasyon olduğunu biliyoruz. 7 Şubat Pazar akşamı için şimdiden programınızı yapın ve muhteşem bir Denver Broncos-Carolina Panthers maçına hazırlıklı olun.