Beklendiği gibi, Rams, Chargers ve Raiders önümüzdeki sene Los Angeles’da oynamak  için dilekçelerini  sundular.

Bu hafta lig personeli,  üç komitenin  (Los Angeles Opportunities- Stad yetkilileri ve Finans komitesi.) ‘nin de katılımıyla ile New York da bir araya gelerek bu müracaat dilekçelerini değerlendirecek. Daha sonra hazırlayacakları bu değerlendirmeyi de, önümüzdeki hafta Houston da yapılacak olan patronlar toplantısında sunacaklar.

Mevcut yasaya göre bir kulübün başka bir şehre taşınması ancak üyelerin  ¾  olumlu oyu ile gerçekleşebiliyor. Yani 24 patronun evet demesi lazım.

Müracaatlarını yapan bu her üç takımda ayrı ayrı yazdıkları basın açıklamalarında durumlarını ifade ettiler. St.Louis Rams  ve Oakland Raiders basit ve net  açıklamalarda bulunurken, San Diego Chargers on dört yıldır çeşitli belediye başkanları ile mevcut stadın yenilenmesi konusunda talepleri olduğunu ancak bunun hep ertelendiğini, bu yüzden L.A ye gitmek istediklerini  ve bu gelişmeden üzgün olduklarını belirttiler.

Rams ve Raiders’ın seneler önce birer L.A takımı oldukları düşünülürse, bu değişimin uygun olduğunu ön görebiliriz. Tabi Raiders’ın “Black Hole” ü yeni stat da yeniden yaratılabilecekse. Ancak Chargers için aynı şeyi söyleyemeyiz diye düşünüyorum. Hele bir de siz bu taşınmayı, yedi çocuk babası ve vefakâr quarterback Philip Rivers’a sorun bakalım! O nasıl değerlendiriyor.