On bir sezondur quarterback’lerin korkulu rüyası olan, New York Giants’ın kazandığı iki Super Bowl’da çok büyük payı olan Justin Tuck, artık emekliye ayrılma zamanının geldiğini yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.

Calvin Johnson gibi oldukça sevilen bir oyuncunun, “Bırakıyorum” açıklamasının hemen arkasından gelen bu emeklilik olayı Tuck’ın sevenlerini oldukça üzdü. Tabi bu habere sevinenler de olmamıştır diyemeyiz. Ligin ağlayan bebeği Tom Brady az çekmedi Justin’in sack’lerinden.

32 yaşında olan Justin Tuck, kariyeri boyunca 66,5 sack yapmış, dokuz sene Giants’ta oynadıktan sonra Oakland Raiders’da şansını denemiş ancak sakatlığı nedeniyle geçtiğimiz sezon sadece beş maçta yer alabilmişti.

Genellikle sporu bırakanların söylediklerinin aksine “Vücudum oyna diyor ama beynim buna karşı geliyor” diyerek olaya başka bir boyut getiren Justin, futbolu bırakmaktan dolayı pişman olmadığını ancak takım arkadaşlarını, özellikle Mara ailesini ve koç Tom Coughlin’i çok özleyeceğini de sözlerine ilave etti.

Tom Coughlin eğer Giants’ı bırakmamış olsa idi New York’a tekrar dönmeyi düşünebileceğini söyleyen Justin, daha sonra beraber oynadığı Oakland’lı oyuncuları ve de özellikle koç Jack Del Rio’yu överek anlatması onun ne kadar uyumlu ve arkadaş canlısı olduğunu göstermesi açısından çok önemliydi.

Güle güle Justin.