Los Angeles’a taşınan Rams, yeni evinde daha genç oyunculara yer açabilmek için üç emektarı ile yollarını ayırdı. Takım tarafından yapılan açıklamada Chris Long, James Laurinaitis ve Jared Cook ile sözleşmelerin feshedildiği belirtildi.

Yıldız defensive end Chris Long, 2008 yılında Rams tarafından ilk tur ikinci seçimi olarak draft edilmiş ve geçen sekiz sezonda takımın en istikrarlı oyuncularından biri olmuştu. Sözleşmesinde halen iki yılı bulunan linebacker James Laurinaitis’de 2009 NFL Draftı’nın ikinci turunda seçilmiş ve Rams çatısı altında ligin kalburüstü linebacker’larından biri haline gelmişti.

Tight end Jared Cook ise 2013 yılında Titans ile sözleşmesi bittikten sonra transfer edilmişti ve Rams ile halen iki yıl daha sözleşmesi bulunmaktaydı.

Bu üçlü ile yollarını ayıran Rams, bu sayede 23 milyon dolar tasarruf etmiş oldu. Lig kurallarına göre belirlenen limitler dahilinde, önümüzdeki sezon öncesi 58.3 milyon harcayabilecek durumda olan Rams, bu açıdan Jaguars, Raiders ve Bears’in arkasından ligin en avantajlı dördüncü takımı haline geldi. 32 takım içinde, 50 milyonun üstünde harcama şansı bulunan diğer takımlar ise sadece Giants ve 49ers.

Yeni sezon öncesi oyun kurucu, hücum çizgisi hattı, wide receiver ve tight end bölgelerinde eksikleri bulunan Rams’in, bu üçlü ile yollarını ayırdıktan sonra artık bir linebacker ve savunma hattı oyuncusuna da ihtiyacı var. Bu ihtiyaçları doğrultusunda oyun kurucu ve wide receiver için en iyi seçenek draft görünürken hücum ve savunma hatları için önemli oyuncular serbest kalacak gibi görünüyor.

Rams’in kimi transfer edeceği hiç belli olmaz ama Los Angeles’a taşınma sürecinde flaş transferler ile Rams’in adını yeni sezon öncesi çok duyacağız gibi görünüyor.