Son yılların en başarılı ve en tartışmalı oyuncularından Marshawn Lynch, Super Bowl 50 sırasında twitter üzerinden paylaştığı fotoğrafla emekliliğini ilan etmişti. Lynch’in kararı taraftarlar arasında şaşkınlıkla karşılansa da takım içinde belki de tahmin edilen bir karardı. Görünen o ki Seahawks tarafı, sakatlıklar sebebiyle bu sezon çok fazla sahada kalamayan Lynch’in huzurunu kaçırmayacak.

Geçen sene taraflar arasında imzalanan üç yıllık sözleşme kapsamında Lynch, 7.5 milyon dolar sözleşme bonusu almıştı. Ian Rapoport’un haberine göre Seahawks, ilk sene sonunda emekli olan Lycnh’in aldığı bonusun beş milyonunu geri istemeyecek.

Lynch, geçen sene sözleşme imzalamadan önce bile yakın çevresine, emekliliği düşündüğünü söylüyordu ancak belki bir kez daha Super Bowl’da oynamak için belki de para için bu fikrinden vazgeçmişti. Fakat önce üst üste gelen sakatlıkları sonra da takımının Super Bowl’a gidememesi, sonunda Lynch’i emekliliğe itti.

Lynch, kendisine kalan beş milyonu harcarken Seahawks tarafı ise onun yerini çok daha ucuz bir alternatif ile dolduracak. Lynch sakatlandıktan sonra geçen sene onun yerine sahaya çıkmaya başlayan çaylak Thomas Rawls, hücum başına 5.6 yard ortalama yaparak Lynch’i aratmamıştı. Seahawks’ın Rawls’a yıllık 530.000 dolar ödeyeceğini düşünürsek, koç Pete Carroll ve Genel Menajer John Schneider, Lynch’in emekliliğine çok da üzülmemiş olabilir.