Uzun yıllardır beklenen ve gişe rekorları kıran “Star Wars: Güç Uyanıyor” filminde kimsenin fark etmediği bir detay açığa çıktı. Philadelphia Eagles taraftarı olan ve Oscar adaylığı da bulunan ses editörü David Acord, filmdeki çeşitli yerlere Eagles’lı oyuncuların isimlerini yerleştirdiğini söyledi.

Takımın resmi internet sitesi ile yaptığı söyleşide konuşan Acord, filmdeki Teedo karakterinin konuştuğu dili düşünürken önce Thai dilinden esinlendiğini söyledi. Acord, “Eğlence olsun diye bazı kelimelerde Eagles oyuncularının adını ve eşimin adını kullandım. Dikkatli dinlerseniz Celek (tight end Brent Celek) ve Fletcher (defansif tackle Fletcher Cox) isimlerini duyabilirsiniz” dedi.

Acord ayrıca Barwin (defansif end Connor Barwin) ve Curry (defansif end Vinny Curry) isimlerini de denediğini ancak bu konuda başarılı olmadığını söyledi.

Bir Eagles taraftarıysanız oyuncuların adını duyamadım diye üzülmeyin çünkü çok dikkatli dinlemek gerekiyor. Kim bilir belki Acord, filmde ailesine sırt çeviren ve babası Han Solo’yu öldüren kötü adam rolündeki Kylo Ren’in isminin de Chip Kelly olması için çabalamış olabilir..