Bir aylık aradan sonra tekrar sahalara dönen üniversiteler geçtiğimiz haftasonunda 10 karşılaşmada mücadele ettiler (Bolu İzzet Baysal – Gediz Üniversitesi maçı kar yağışı nedeniyle iki hafta sonra oynanacak). Çoğu üniversite sömestr arasında olduğu için “tatilde mi yapmayak” diyen oyunculara hiç bir takımın mahkum kalmaması dileğiyle diyerek maç sonuçlarına başlayalım…

A Grubu

Bu hafta izleyebildiğim tek maç Dokuz Eylül Üniversitesi – ÇOMÜ (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi) karşılaşması oldu. Liderlik mücadelesi için sahaya çıkan iki takımın karşılaşması ne yazık ki bekleneni veremedi. Dördüncü uzatmaya kadar sayı olmayan karşılaşmada bol bol başarısız alan golü denemesi izledik. Dokuz Eylül’ün QB’si yaklaşık 10 yardlık koşusuyla maçı bitirmeyi başardı diye cümlemi tamamlamam gerekirken sonrasında oynanan (?)  ekstrada knee-down yaparak tamamlanınca bizler içinde güzel bir anı oldu. Özellikle uzatma bölümünde yapılacaklar ve kurallar ciddi sorun olmaya devam ediyor. (6-0)

Bir diğer uzatmada sonuç bulan maç ise Kocaeli Üniversitesi – Ege Dolphins oldu. Ege punt return’de Veli ile bulduğu sayı sonrasında 6-0 öne geçti. İkinci yarının başında Kocaeli koşu oyunuyla skoru dengeleyip maçı uzatmaya taşıdı. Uzatmada da koşu oyunuyla maçta ev sahibi takım galip geldi. (12-6)

Atılım Üniversitesi ise Okan Üniversitesi’ni deplasmanda rahat geçerek iddiasını devam ettirdi. (6-34)

Gelelim ihtimallere tahminlere. Grubun belirleyicisi bence Atılım’ın maçları olacaktır. Dokuz Eylül, bir puan avatantajına sahip şu anda. Buradan bırakacaklarını sanmıyorum. Çanakkale-Kocaeli-Atılım diğer koltuğa aday. Ama son izlediğim liderlik maçından sonra sürprizler şaşırtmaz açıkçası.

B Grubu

Yıldız Teknik Üniversitesi takipçisi TOBB ETÜ Raiders’ı yenerek liderliğini devam ettirdi (20-0). Grubun net favorisi olarak devam ediyorlar. TOBB yenilse de bu sene aldığı skorlarla doğru yolda olduğunu gösteriyor. Işık Üniversitesi yeni kurulan Muğla’yı rahat geçti (44-6). Uludağ Üniversitesi ise Tekirdağ temsilcisini rahat geçmeyi bildi. (26-0) Görüntülerini izleme şansı bulduğum karşılaşmada en çok dikkatimi çeken Uludağ QB’si dört numaranın tüm maç boyunca her mevkide oynaması oldu. Son hafta oynanacak olan TOBB – Işık Üniversitesi maçı grubun ikinciliğini belirleyecek maç olacaktır tahminimce.

C Grubu

İstanbul Üniversitesi evinde Ankara Üniversitesi’ne 8-0 yenilerek üç maçını da sekiz sayı farkıyla kaybetmeyi başardı. Başardı diyorum çünkü cidden gerçekleşmesi zor ve takımdakilere sabır gerektiren bir durum. Bilkent’te evsahibi olduğu karşılaşmada Türk Hava Kurumuna kaybetti. (7-12) Bu grupta liderliğine net favorisi Gediz bana göre. İkinci olarak ise Ankara’nın çıkacağını düşünüyorum.

D Grubu

Grupta Mersin liderliğini devam ettiriyor.  Kütahya deplasmanından çok rahat bir karşılaşma ile geri döndüler (6-42). Diğer maçta ise Uluslararası Antalya Üniversitesi deplasmanda Afyon Kocatepeyi 0-12 ile geçti. Grupta görüntü Mersinin lider olacağı Özyeğin Üniversitesi ise ikinci tamamlayacağı şeklinde.

Bu sene özellikle Üniversiteler Ligi’nde dikkatimi çeken bir konu ise takımların special team’lerde ve ekstralardaki başarısız performansları. Skorlara da bakıldığında açıkça görülen bu durumu fırsata çeviren takımların diğer takımlara göre fark yaratacağı kanısındayım. Tabi başarılı olabilmek için idmanda ve saha dışında özel çalışmak gerekiyor. Özellikle Amerikan futbolu yaygınlaştıkça ve geliştikçe alan golü denemelerinin ve bu denemeye olan ihtiyaçların artacağına inanıyorum. Ayrıca belki bir gün, umarım kısmetse NFL’de Sergen Yalçın gibi koşmadan (Üç, beş adım da atsın artık) topa vurarak birileri para bile kazanabilir.

Yazıda da belirttiğim üzere sonradan bir değişiklik olmaz ise (ki olabilir burası Türkiye) gruplarda ilk iki sırayı alan takım çeyrek finallere kalmayı başaracak. Tüm takımlara bu yolda başarılar.  Önümüzdeki karşılaşmalar 13-14 Şubat haftasında oynanacak. Tek aşkı Amerikan futbolu olanlara sevgiler…