Önümüzdeki hafta düzenlenecek 2016 NFL Draftı’nı domine etmesi beklenen Ohio State Buckeyes çıkışlı Ezekiel Elliott, NCAA’deki ezeli rakipleri Michigan Üniversitesi’ne karşı Kasım ayında aldıkları 42-13’lük galibiyet ve Michigan head koçu Jim Harbaugh hakkında açıklamalar yaptı.

Elliott katıldığı radyo programında “Koç Harbaugh hakkında bir şeyler duymaktan yoruldum. Bence artık o da gerçeklerle yüzleşmeli çünkü eğer ezeli bir rekabet içerisinde geçen maçı kazanamadıysanız günün sonunda iddialı açıklamalarda bulunamazsınız. Futbolda, maç hakkında iddialı açıklamalar yapabilmek için maçı kazanmanız gerekir.” ifadelerini kullandı.

Elliot, Ohio’da oynadığı üç sene içerisinde Michigan’a maç kaybetmedi. Eski bir Michigan Wolverines quarterback’i olan ve NFL’de dört sezon boyunca San Francisco 49ers’ta head koçluk yapıp takımı bir kere de Super Bowl’a çıkaran Jim Harbaugh, Michigan’daki ilk koçluk senesinde de kendi evlerinde Ohio State tarafından bozguna uğramıştı.

Elliott açıklamalarına “O-H-I-O tezahüratını onların sahasında duymak, paha biçilemez bir andı. Aynı zamanda, maçın bitiminden önce onların taraftarlarının tribünleri terk ettiğini görmek kolej ligindeki en iyi anılarımdan birisidir.” ifadeleriyle devam etti.

Bütün bu Harbaugh yaygarasının kopuş sebebi ise, Michigan’da koçluğunun ilk yılına oldukça sessiz başlayan hatta yukarıda bahsettiğim maç sonrasında bile sessizliğini koruyan Jim Harbaugh’un sonraki dönemde birdenbire sivri açıklamalarla gündeme gelmeye başlamış olması. NCAA’in kampları yasaklaması hakkındaki açıklamaları ve Twitter’dan Ohio State atletizm koordinatörü Gene Smith ile ilgili lafları da buna birer örnek.

Ligdeki kapışmaları bu haldeyken Harbaugh, Buckeyes hakkında yaptığı açıklamalarda biraz daha bilgece davranmalı. Fakat olur da Wolverines şeytanın bacağını kırıp Buckeyes karşısındaki yenilgi serisini tersine döndürebilirse, söyleyeceği çok şey olacağından hepimiz emin olabiliriz.