Cincinnati Bengals, kontratı önümüzdeki sezon sona erecek olan başarılı head koçu Marvin Lewis ile 2017 yılına kadar anlaştığını duyurdu. Böylece Bengals, son beş sezondur takımı üst üste playoff’lara taşıyarak büyük bir istikrar örneği sergileyen Lewis’i en az iki yıl daha takımda tutmayı başardı.

NFL’de hem savunma hem de hücum anlamında son yılların en komplike takımlarından birisini kuran 57 yaşındaki head koç, tam 13 sezondur Bengals’da head koçluk görevini sürdürüyordu ki Lewis, Patriots ile 16. sezonunu deviren Bill Belichick’in ardından şu an aktif olan head koçlar içerisinde tek bir takımda en çok sezon head koçluk yapmış olan ikinci isimdi.

Lewis’in Bengals kariyeri özellikle son yıllarda her ne kadar oldukça iç açıcı istatistiklere sahip olsa da tecrübeli head koç, toplamda yedi kez boy gösterdikleri playoff’larda takımına tek bir galibiyet bile aldırmayı başaramadı. Öte yandan Bengals, son playoff zaferini tam 25 sene önce, 1991 yılında Houston Oilers’a karşı elde etmişti.

Hatta bu sezon wild card’da kendi evlerinde aldıkları 18-16’lık Pittsburgh Steelers yenilgisinin ardından Lewis’e takımdan ayrılıp ayrılmayacağı sorulduğunda tecrübeli head koç, böyle bir ihtimalin söz konusu olmadığını söylemişti.

Tabi sırf bu sebeple Lewis’in Bengals kariyerini karalamak hiç de doğru olmaz. Nitekim tecrübeli head koç, 2003 yılında takımı devraldığında Bengals, hiç de iyi bir durumda değildi ve Lewis, son beş yılın draft’tında seçilen Andy Dalton, A.J. Green ve Gio Bernard gibi isimlerle adeta takımın çehresini değiştirmeyi başardı.

Bununla birlikte son beş sezonda Bengals’ın Super Bowl adaylarından biri olarak gösterilmesinde Jay Gruden, Mike Zimmer ve Hue Jakcson gibi yardımcı head koçlar da Lewis’e fazlasıyla yardımcı olmuştu ki şu an bu üç koçun hepsi de farklı takımlarda head koçluk yapmakta.