Moritz Boehringer, wide receiver olarak dört yıldır Amerikan futbolu oynuyor, hem de Almanya’da. Tabi ülkede oynanan profesyonel futbolun seviyesi, Amerika’da sıradan bir lise takımının oynadığı futbolun seviyesine ancak ulaşabilir.

Ancak bu Boehringer’i durduramadı ve kendisi 2016 Draft’nın en merak edilen isimlerinden biri olmayı şimdiden başardı. Sanıyorum merak konusu olmasında Boehringer’in 1.93 cm ve 102 kilo olmasının aynı zamanda 40 yardı 4.39 saniye gibi muazzam bir dereceyle koşuyor olmasının da etkisi var. Kendisi, Devin Funchess veya Dorial Green-Beckham gibi düşünülebilir yapı olarak.

Uzun yıllar Dallas Cowboys takımında yönetici olarak çalışmış ve şimdilerde NFL Medya’da analistlik yapan Gil Brandt, Moritz Boehringer hakkında “Ben olsam kendisiyle ilgilenirdim. O takımınızda hız bakımından ihtiyacınız olacak türden bir oyuncu.” diye konuştu.

Boehringer, Florida Atlantic Üniversitesi takımı Owls’un futbolcuları ile çalışacak fakat Perşembe günü bu organizasyon sırasında Florida’da kaç NFL takımının olacağı bilinmiyor. Ancak Cardinals, Packers, Broncos ve Vikings’in kendisiyle ilgilendiği biliniyor. Hatta Minesota Vikings temsilcileri, Çarşamba gecesi Alman receiver’la bir toplantı bile yapacak.

Boehringer’in spora nasıl başladığına bakacak olursak, ilk kez 2013 yılında Almanya’da Crailsheim Titans’ın genç takımında başlamıştı. 2015 yılında ise Almanya’nın Amerikan futbolu birinci ligine yükselmişti. Bu ligde oynadığı ilk sezonunda oynadığı Schwäbisch Hall Unicorns takımında 70 catch, 1461 yard ve 16 tocuhdown’a imza atmış ve Yılın Çaylağı seçilmeyi başarmıştı.

Boehringer, kariyerinde bir sıçrama peşindeyken, önüne yurt dışında oynayıp kariyerine uluslararası alana yaptığı sözleşmelerle devam eden örnek futbolcular çıkmış olacak ki kendisi bu sene NFL draftı’nda boy gösterecek.

Güncel olaylardan örnek verecek olursam, 2014 yılında Cowboys tarafından London Warriors’da keşfedilen ve draft dışında sözleşme imzalanan İngiliz defans oyuncusu Efe Obada en iyi örnek olur sanırım. Zira kendisi Cowboys’un antreman takımında biraz zaman geçirdi ve geçtiğimiz günlerde de Kansas City Chiefs ile anlaştı.

Geçtiğimiz yıl, tıpkı Boehringer gibi Almanya liginde oynamış bir diğer oyuncu Anthony Dable’da New York Giants takımında kendine yer bulmuştu. Ancak Dable, Boehringer’a göre biraz daha şanslı; draftlara girmeden sözleşme imzalamasını sağlayan bir menajere sahip ki bu biraz yaşından da kaynaklı tabii.

Moritz Boehringer henüz 22 yaşında olduğundan draftlarda kendini daha iyi gösterebileceği düşünülüyor, umarız bu saydığımız örneklerden daha başarılı olur ve bir takım tarafından seçildikten sonra ilk 11’de de kendisine yer bulabilir.