Geçtiğimiz mart ayında 31. yaşına giren yıldız running back Adrian Peterson, yaşının ilerlemesiyle hedeflerini de yükseltiyor. Pazartesi günü konuşan Vikings’in efsane oyuncusu, 40 yaşında da hala en üst seviyede oynayabileceğine inandığını söyledi.

Peterson 40 yaşında hala oynuyor olursa bu bir NFL rekoru olur. NFL tarihinde 37 yaşında koşu hücumu yapan sadece sekiz oyuncu bulunuyor ve bunların da çoğu fullback. 36 yaşından sonra bir sezonda 300 yard barajını ise sadece Marcus Allen ve John Riggins aşmayı başarabildi. NFL tarihinde koşu hücumu yapan en yaşlı oyuncu ise 39 yaşındayken Tony Richardson olmuştu. Richardson, son sezonunu yaptığı beş taşımada aldığı 13 yard ile tamamlamıştı.

Konuşmasına iddialı başlayan Peterson, biraz daha düşününce daha temkinli davranmaya karar vermiş olacak ki sözlerine şöyle devam etti: “Oynayabilirim, ama oynar mıyım bilmiyorum. Açıkçası oynayacağımı sanmıyorum. 38 yaşıma geldiğimde oynama hevesim kalmaz diye düşünüyorum. Son yıllarda antrenman kamplarından bile sıkılmaya başladım. Beş kampa daha devam edebilirim diye düşünüyorum ama ondan sonrasını sanmıyorum.”

Peterson 2015 sezonunda, aldığı 1485 yard ile ligi bu istatistikte zirvede bitirmiş ve seneyi 11 touchdown ile kapatmıştı. Böylece 30 yaşında 1000 yard barajını aşan 24. oyuncu olarak zaten önemli bir başarıya imza atmıştı.

30 yaşını geçen running back’lerin üretiminin dramatik şekilde azaldığını düşünürsek, NFL’in tüm zamanların yard sıralamasında 17. sırada bulunan yıldız running back’in ilk hedefi, 2016 sezonunda başarısını devam ettirerek 30 yaş barajına takılmadığını bir defa daha ispatlamak olacak.

Kariyerinde ise toplamda 11.675 yardı bulunan Peterson, 605 yard daha koşarsa tüm zamanların yard sıralamasında ilk 10’a girecek. Listenin ilk sırasında bulunan Emmitt Smith’i geçmek için ise 6.681 yarda daha ihtiyacı var.

Zor hedefler gibi görünse de kariyeri boyunca çapraz bağları kopan, elmacık kemiği kırılan ve çeşitli fıtıklar geçiren oyuncu, her sakatlığının dönüşünde NFL dünyasını şok etmeyi başarmıştı. Bu rekorları kıracak biri varsa o da aklına koyduğunu başarabildiğini defalarca gösteren Adrian Peterson’dır.