Seattle Seahawks’ın tecrübeli wide receiver’ı Ricardo Lockette, henüz 29 yaşında NFL’e veda ettiğini açıkladı. Lockette, böylece bu off-season’da kramponlarını erkenden asma kararı alan  Marshawn Lynch ve Calvin Johnson gibi isimlerin arasına katıldı.

Tabi Lockette’in kariyeri bu iki yıldızın kariyerleriyle boy ölçüşemeyecek bir seviyede. Öyle ki tecrübeli wide receiver, NFL’de mücadele ettiği beş sezonda yalnızca toplam 22 reception yaptı ve dört de touchdown pası yakalayabildi. Hatta ve hatta, kendisi bile emekliliğini bir basın toplantısıyla duyurmaktan dolayı oldukça şaşkın olduğunu söyledi.

Ancak Lockette’i özel kılan şey hiçbir zaman istatistikleri olmadı. Nitekim wide receiver, geçtiğimiz Kasım ayında Dallas Cowboys’a karşı oynanan mücadelede Seahawks’ın kickoff return gerçekleştirdiği pozisyonda Cowboys oyuncusu Jeff Heath’ten oldukça sert bir darbe aldı ve bu darbe sonucu yere yığıldı.

Lockette’in Heath’ten aldığı darbe o kadar şiddetliydi ki doktorların söylediğine göre eğer wide receiver, pozisyonun ardından ayağa kalksa veya takım arkadaşları tarafından ayağa kaldırılsa ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktı.

İşte Lockette’i özel kılan da bu pozisyon oldu ve ciddi bir boyun sakatlığı geçiren wide receiver, başta Doug Baldwin olmak üzere bütün takım arkadaşları, koçlar ve efsanevi Seahawks taraftarı tarafından ilgi yağmuruna tutuldu ve kendisinin Seahawks stadı Century Link Field’a dönüşü bir zafer havası içerisinde kutlandı.

Öte yandan eski bir atlet olan ve olimpik seviyede bir hıza sahip Lockette, emekliliğini duyurduğu basın toplantısında verdiği demecinde “Bu hayatta hiçbir şeyden korkmadım.” dedi ve bu açıklama tecrübeli oyuncunun, her ne kadar kariyerini bitirmiş olsa da bu zor sakatlığı nasıl atlattığını gözler önüne seriyor.

Bu zamana kadar sahada gösterdiği performans ile olmasa bile mücadeleci kişiliğiyle kendisini bizlere sevdirmeyi başaran Lockette: Yolun açık olsun!