2015 draftı’nda Baltimore Ravens’ın büyük umutlarla ilk tur 26. sıradan seçtiği wide receiver Breshad Perriman, hazırlık kamplarının henüz ilk gününde arka çapraz bağlarını koparmış ve Ekim ayında, tam da bu ciddi sakatlıktan kurtulduğu ve Ravens ile sahaların tozunu attırmaya başlayacağı düşünülüyorken, dizindeki problemin nüksetmesi genç oyuncunun çaylak sezonuna mal olmuştu.

Ancak anlaşılan o ki şanssızlıklar, Perriman’ı terk etmeye çok da niyetli gözükmüyor. Nitekim, şu ana kadar NFL’de tek bir snap dahi oynayamayan genç receiver, bu sefer de OTA’lerin (Organized Team Activities) son gününde ön çapraz bağlarını kopardı.

Öte yandan Perriman’ın bu son sakatlığı, ilk sakatlığına oranla çok daha trajik bir zamanda geldi. Hatırlayacağınız üzere Ravens cornerback’i Tray Walker, 20 Mart günü elim bir motorsiklet kazası sonucu hayatını kaybetmiş ve bu haber, Walker’ın takımdaki en yakın arkadaşı Perriman’ı derinden yaralamıştı. Bu üzücü olaydan yalnızca iki ay sonra ise Perriman’ın babası oldukça şiddetli bir kalp krizi geçirmişti.

Yaşadığı bu yürek burkan olayların üstüne bir de son sakatlığı eklenen talihsiz wide receiver, yaşadıklarıyla ilgili olarak “Hayatta her şeye hazırlıklı olmak lazım, hiçbir şeyin bir garantisi yok.” gibi oldukça soğukkanlı bir açıklama yaptı.

Perriman’ın durumunun daha da dramatik bir hal almasına sebep olan şey ise kendisinin inanılmaz bir potansiyele sahip olması. Genç receiver, 2015 draftı’ndan hemen önce okulu Central Florida’nın düzenlediği Pro Day’de 4.25 saniye gibi inanılmaz bir 40 yard koşu derecesine imza atmış (Scouting Combine’daki 40 yard koşu rekorunun 4.24 ile running back Chris Johnson’a ait olduğunu hatırlatalım.) ve böylece Ravens, kendisini draft’ın yirmi altıncı sırasından seçmişti.

İçinde bulunduğumuz off-season dönemi boyunca düzenlenen hazırlık kamplarında, bir önceki sezonu kenardan izlemesine rağmen geçtiğimiz yılki müthiş atletizmine oldukça yakın bir çizgide ilerleyen Perriman, bu son sakatlığı sebebiyle çok büyük ihtimal önümüzdeki sezon da NFL kariyerine başlayamayacak. Futbol severler de bu genç yeteneği izlemek için bir yıl daha beklemek zorunda kalacak.