Quarterback Connor Shaw kısa süre önce eski takımı Cleveland Browns tarafından serbest bırakılmıştı. Cuma günü öğleden sonrasına kadar da New Orleans Saints’te oynayacağını düşünüyordu, ta ki tanıdık bir isimden telefon gelinceye kadar. Waiver’a düştükten bir gün sonra Shaw’u arayan Chicago Bears hücum koçu Dowell Loggains, Bears’ın kendisini kadroya kattığını haber verdi.

İşin ilginç tarafı ise, Saints’in ligdeki 31 takıma Shaw’u waiver listesinden aldığını bildiren bir mail yollamış olması ve bu hamlesini NFL’in hiçbir yetkili mecrasına bildirmemesi. Ancak bu mail’in geçerli olabilmesi için ligin resmi ofisine aktarılması gerekiyordu. Yoksa, bu sadece diğer takımlara Shaw’un waiver’da müsait olduğunu haber vermekten başka bir şey olmazdı.

Sonuç olarak Saints’in verdiği bu bilgiyle Shaw’un waiver’da olduğunu öğrenen Bears, fırsatı kaçırmadı ve genç quarterback’i herkesten önce takımına kattı. Eee burası NFL, kurtlar sofrasının hası burada kurulur. Herkes, diğerinin açığını yakalamaya çalışır ve buldu mu da cezalandırmaktan kaçmaz.

Daha NFL’de doğru düzgün oynamamış Shaw’un peşinden hem Bears hem de Saints’in koşuyor olması sizlere de biraz garip geliyor olabilir. Ancak, Bears genel menajeri Ryan Pace ve personel müdürü Josh Lucas’ın takıma Siants’ten geldiklerini ve bu sebeple de iki takımın Shaw için benzer scouting raporları üzerinde çalıştıklarını düşünmek oldukça makul. Bununla birlikte Bears hücum koordinatörü Loggains’in, Shaw’un çaylak sezonunda Browns’un quarterback koçu olduğunu da hatırlatmak lazım.

Kolej yıllarında South Carolina Üniversitesi’nde üç yıl starter olarak oynamış olan Shaw, 2014 draftı’nda hiçbir takım tarafından seçilmeyince Browns ile sözleşme imzalamıştı. 24 yaşındaki oyun kurucu çaylak sezonunda sadece bir maça ilk 11’de başlayabilmiş ve geçtiğimiz sezonu da kırık parmağı yüzünden kenarda geçirmişti.

İşin Bears cephesinde ise her bulduğu serbest oyuncuyla imzalamadığı için kadrosunda sadece 89 oyuncusu bulunan takımın, Shaw için yer açmasına da gerek kalmadı. Bu son hamlesiyle kadrosuna beşinci quarterback’ini ekleyen Chicago ekibi, büyük ihtimal ile bu kanaatkarlığını koruyacak ve hazırlık kampları öncesi bu beşliden en az bir tanesiyle yolunu ayıracak.

Şu an Bears’ın quarterback depth chart’ında Shaw ile birlikte Jay Cutler, Brian Hoyer, Dalyn Williams ve David Fales bulunuyor. Veteran oyun kurucu Hoyer, önümüzdeki sezon Jay Cutler’ın yedekliğini yapacak. Geri kalan üçlü ise kadroya girebilmek için birbirleri ile kıyasıya bir mücadele verecek.