Geçtiğimiz Şubat ayında oyun kurucusu Andrew Luck’ın geleceği hakkında konuşan Colts takımının sahibi Jim Irsay, genç yıldızına şok edici bir sözleşme yapacağını söylemişti. Irsay, bu sözünü tuttu ve Luck’ı NFL tarihinin en pahalı kontratı ile ödüllendirdi.

Luck ile Colts arasında imzalanan sözleşmeye göre genç yıldız altı yıl daha Colts forması giyecek ve bunun için toplam 140 milyon dolar alacak. Alınan bilgilere göre bu 140 milyon doların 87 milyon doları garanti ücret olarak ödenecek. Luck sezon başına alacağı ücret ise  ortalama 23.3 milyon dolar!

87 milyon dolar, NFL tarihinde bir oyuncuya verilen en yüksek garanti ücret olurken, yıllık ortalama 23.3 milyon dolarlık maaşı ile Andrew Luck, NFL’in en çok kazanan oyuncusu konumuna gelmiş oldu.

Peyton Manning gibi bir efsanenin yerini Andrew Luck gibi bir oyuncuyla doldurarak NFL tarihindeki en iyi geçişlerden birini yapan Jim Irsay, bunun öneminin tabii ki farkında.

Sözleşme süreciyle ilgili konuşan takım sahibi Irsay, bu süreçte 2015 sezonunu göz önünde bulundurmadıklarını söyledi. Geçtiğimiz sezonu sakatlıkların pençesinde geçiren ve dokuzuncu haftada sezonu kapatan Luck, geçen hafta yaptığı açıklamada sakatlanmadan önce de geçen sezon çok kötü oynadığını itiraf etmişti. Sonuç olarak 2015-2016 sezonunda, ilk üç sezondaki üstün performansının çok uzağında kalan Luck’ın buna rağmen bu sözleşmeyi imzalayabilmesi, Colts yönetiminin genç oyuncuya ne kadar güvendiğini de ortaya çıkarıyor.

Sözleşme ile ilgili yaptığı açıklamada konuşan Irsay “Bugün dünyanın her tarafındaki Colts taraftarları için heyecan verici bir gün. Andrew çok profesyonel bir oyuncu, inanılmaz yetenekli olmasının yanı sıra hem saha içinde hem de saha dışında takımın lideri. Geçtiğimiz dört yılda başardıklarını düşündükçe geleceğe umutla bakabiliyoruz.” dedi.

Luck ise yeni sözleşmesiyle ilgili olarak “Bu harika organziasyonda devam edecek olmaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlıyım. Jim Irsay ve ailesine, bana olan inançlarından ötürü teşekkür ederim. Önümüzdeki sezonun başlaması için sabırsızlanıyorum.” şeklinde bir açıklama yaptı.

İlk üç sezonunu 11er galibiyet ile tamamlayan Luck, hepsinde grubunu lider bitirerek playoff’lara kalmış ve playoff’larda da ilk turu mutlaka atlamıştı. Önemli maçlarda verdiği harika pasların yanında ender olarak hatalar yapan Luck, savunmasından gereken desteği göremeyerek playoff’lardan elenmekten kurtulamamış ve ilk üç senesinde Super Bowl hayallerine ulaşamamıştı. Colts, geçen sezon Luck’ın sakatlığı sonrası playoff’lara kalamamıştı.

Kendisinden bir sene önce, yine kendisi gibi draft’ın ilk sırasında seçilen Cam Newton’la birlikte NFL’in yeni nesil oyun kurucularını temsil eden Luck, sadece verdiği paslarla değil topu kendisi taşıyarak da pek çok harika harekete imza atıyor. Ancak Newton’dan farklı olarak kendisini o kadar iyi koruyamayan Luck, 2016 senesinde daha dikkatli olmaya söz veriyor.

Oyun kurucusunu korumanın önemini iyi bilen Colts organizasyonu da Luck’ı daha iyi korumak için çeşitli transferler yaptı. Rakip savunmacıların kendisine ulaşmasını biraz geciktirdiği takdirde Luck’ın ne kadar harika işler çıkarabildiğini ilk üç sezonunda görmüştük.

Yeni transferler kendilerinden bekleneni verebilirse, kendisine destek olan T.Y. Hilton, Dwayne Allen, Donte Moncrief ve Phillip Dorsett gibi oyuncuların da yardımıyla Andrew Luck, Super Bowl hayallerine bu sezon ulaşabilir.