NFL’in madde bağımlılığı ile ilgili kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 2015 sezonunun ilk dört haftasında oynanan karşılaşmaları kenardan izleyen Dallas Cowboys middle linebacker’ı Rolando McClain, yine aynı gerekçeyle bu sefer tam 10 maç cezaya çarptırıldı.

2010 NFL Draftı’nda Oakland Raiders tarafından ilk tur sekizinci sırada seçilen McClain, Raiders’ta geçirdiği üç sezon boyunca kendisinden bekleneni bir türlü sahaya yansıtamamıştı. Hatta yansıtamamak bir yana Oakland ekibi, kendisini takıma zararlı gördüğü için 29 Kasım 2012 tarihinde McClain’i antrenmandan atınca genç linebacker’ın güneybatı kıyılarındaki macerası da oldukça kısa sürmüştü.

Aynı zamanda McClain, yine 2012 yılında saldırgan ve tehditkar tavırları sebebiyle mahkeme tarafından 180 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Genç oyuncu, bu cezanın öncesinde de ahlaka aykırı davranışları sebebiyle kolluk kuvvetleri tarafından yakalanmış ve tutuklanmamak için çok direnmesine rağmen nihayetinde polislerce kontrol altına alınmıştı. McClain hakkındaki bu suçlamalar ise mahkeme süresince düşürülmüştü.

Kariyerinin ilk üç sezonunda saha dışı olaylarla oldukça fazla gündeme gelen genç linebacker, 2013 off-season’ında Baltimore Ravens kadrosuna katılmış ancak sadece bir ay sonra, henüz 23 yaşında emekliye ayrıldığını duyurmuştu.

2013 sezonunun tamamını televizyondan izleyen McClain’e son şans Cowboys sahibi Jerry Jones’tan gelmiş ve 2014 sezonu öncesi genç oyuncu, Cowboys ile el sıkışmıştı. Her ne kadar McClain, geçtiğimiz sezon cezası sebebiyle dört maç kaçırsa da Dallas formasıyla geçirdiği son iki sezonda oldukça iyi işler çıkardı. Ancak bu off-season boyunca antrenmanlara gitmedi ve bu sebeple de takımın tepkisini çekerek Cowboys’un 2016 NFL Draftı’nın ikinci turundan Notre Dame’in middle linebacker’ı Jaylon Smith’i seçmesine sebep oldu.

Öte yandan McClain’in aldığı bu son ceza ile birlikte Cowboys, tam üç starter savunma oyuncusunu cezalara kurban etmiş oldu. McClain haricinde, iki defansif end DeMarcus Lawrence ve Randy Gregory de aldıkları cezalar sebebiyle önümüzdeki sezonun ilk dört karşılaşmasında boy gösteremeyecek. Bu üçlüye ek olarak, bir de takımın en tecrübeli savunma oyuncularından Sean Lee’nin ciddi bir diz sakatlığından dönüyor olduğunu hesaba katarsak Cowboys’u, özellikle savunma anlamında hiç de huzurlu bir sezon beklemiyormuş gibi gözüküyor.