Profesyonel Amerikan futbolu kariyerini hayal kırıklıkları ve sakatlıklarla geçiren running back C.J. Spiller’a bir şans daha doğdu. Seattle Seahawks ile sözleşme imzalayan Spiller, New Orleans Saints tarafından iki hafta önce serbest bırakılmıştı.

Anlaşılan o ki Seahawks eski Buffalo Bills running back’lerini seviyor. Nitekim, Marshawn Lynch ve Fred Jackson’dan sonra Spiller’da bu kafileye katılan en son Bills menşeili isim oldu.

Tabii C.J. Spiller’ın takıma katılması ilk 11’de başlayacağını göstermiyor. Zira o iş geçtiğimiz hafta 106 yard ve iki touchdown ile patlama yapan Christine Michael’a ait. Zaten Seahawks’ın da Spiller’ı alma nedeni o mevkide kadro derinliğinin olmaması.

Zira, yaz boyunca çok övülen Thomas Rawls şuanda dizinden sakat olduğu için birkaç hafta sahalardan uzak kalacak. Aynı şekilde C.J. Prosise’inde elinden sakatlanmış olması bu mevkide Michael’ın yedeklerini çaylak Alex Collins ve Terrence Magee’ye bırakıyor. Spiller ile birlikte bu çaylak yapıya hiç olmazsa tecrübeli bir isim gelmiş oldu.

Spiller’ın en iyi geçirdiği sezon şüphesiz 2012 yılındaydı. Spiller, o sezonu 1,244 yardlık koşu ve altısı rushing touchdown olmak üzere toplamda sekiz touchdown ile tamamlamıştı. Daha sonra 2014 yılında köprücük kemiği kırılan oyuncunun Buffalo Bills macerası sona ermişti ve o sezondan itibaren bir türlü kendini toparlayamamıştı.

Velhasıl, C.J. Spiller için çok fazla beklentiye girmeye gerek yok. Şu an için Christine Michael’ın görevini devralması da imkansız gözüküyor. Sezonun uzun bir maraton olduğunu düşünürsek, running back mevkiinde kadro derinliği olmayan bir takım için gayet olağan bir hamle.