Herhangi bir duanın Bears adına yine işe yaramadığı bir haftanın ardından daha tekrar merhaba sevgili NFLTR.com okurları. Chicago Bears, QB Jay Cutler dahil, birçok sakatlık vererek başladığı 2016 sezonunun ilk iki karşılaşmasını kaybetmesinin ardından, deplasmanda Tony Romo’dan eksik ancak çaylak QB olarak geleceğe umutla bakan Dallas Cowboys’a Pazar Gecesi Futbolu karşılaşmasında konuk oldu ve sahadan 31-17’lik yenilgi ile ayrıldı. Chicago Bears alışıldığı üzere de önemli oyuncularından Jeremy Langford’ı da bu hafta sakatlığa kurban vererek ve yine kazanamadan haftayı tamamlamış oldu.

Sakat Jay Cutler’ın yerine maça başlayan veteran QB Brain Hoyer, en azından Cutler’dan daha iyi bir performans sergilemiş olsa da Bears’ın koşamayan ve top tutucuları yeterince kullanamayan hücumuna bir de sakatlıkların bol olduğu ve önemli isimlerin sezonu şimdiden kapattığı defans takımının kötü performansı da eklenince yenilgi kaçınılmazdıÇ Dallas Cowboys’un çaylak koşucusu Ezekiel Elliot ve arkasındakilerin (Alfred Morris, Lence Dunbar) her biri oynadıkları süre içinde defansın neredeyse içinden geçmeyi başardılar. Tüm süre alan Cowboys koşucularının etkin olduğu karşılaşmada, bu da yetmezmiş gibi QB Dak Prescott da koşu TD’ı yapmayı başardı ve ayrıca kısa NFL kariyerinin ilk TD pasını da Dez Bryant’a yollayarak bir mihenk taşını daha aşmış oldu.

Kendi evinde ne yaptığı belli olmayan Detroit Lions’ı bir sonraki maç ağırlayacak olan Bears’da baş parmağında nasıl bir sorun olduğu bir türlü anlatılamayan Jay Cutler’ın oynaması muhtemel görünüyor. Ancak sezona 0-3 giren hiçbir takım NFL’de son 25 sezonda playoff göremedi, bu istatistikle beraber de matematiksel olarak Bears’ın sezonu çok erken kapadığını söylemek mümkün. Korktuğum başıma geldi ve sezonun bundan sonra kalan kısmında sizlere Bears’dan bahsederken olabildiğince olayı kısa tutmaya, Amerikan futbolundan zevk almaya ve 2017 NFL Draftı’ndaki QB’leri gözlemek için bolca NCAA izlemeye başlayacağım gibi.

Haftanın Göze Çarpanları / Gözden Kaçanları

– Perşembe gecesi futbolunda New England Patriots depth chart’ında üçüncü sırada olan QB ile ligin en iyi defanslarından birini alt edip, ilk iki haftada beklentinin üstüne çıkan Texans hücumuna da sayı şansı vermedi, Tom Brady geldiği zaman enkaz devralmayacak, daha çok sanki mirasa konacak gibi. Texans’da ise taze haber J.J. Watt’ın sezonu kapadığı yönünde, playoff umutlarını başka seneye taşıyabilirler, gruplarındaki Colts ve Jaguars sezona iyi girmemiş olmalarına rağmen bu durumu gördüklerinde ağızları sulanıyordur.

– Hazırlık maçlarında Arizona Cardinals için geçen seneki kadar olmadıklarına dair bazı işaretler verilmişti ancak “hazırlık maçı” denip geçildi. Bu hafta Buffalo Bills karşısındaki vaziyetleri de hiç iç açıcı olmadı ve akıllarda soru işaretleri bıraktılar, David Johnson hariç. Buffalo Bills ise hücum koordinatörünü kovduğu haftanın ardından “hücumda” iyi bir iş çıkardı, New England’ın Brady’siz son maçı onlara karşı ve bundan yararlanabilirler.

– Marcus Mariota’nın alması gereken hala çok yol var, buna karşın o yolları çoktan aşmış bir Derek Carr, Titans – Raiders karşılaşmasının fark yaratan ismiydi. Raiders “beklenen” kadar iyi olmayabilir belki ancak kazanmaya başlıyorlar.

– Miami Dolphins’e de ancak Cleveland Browns karşılaşmasında uzatmada galip gelmek yakışırdı. Browns alan golüyle karşılaşmayı kazanacak seviyeye geldi defalarca ancak alan gollerini de patır patır kaçırdılar. Dolphins’in defansında büyük isimler var ancak en büyük sıkıntıları da her nasıl oluyorsa defanslarında. Browns cephesinde ise her hafta bir başka isim ve bir başka hikâye çıkıyor, bu haftanın öne çıkanı da Tarralle Pryor oldu.

– Baltimore Ravens yakın geçen maçları kazanıyor, Jacksonville Jaguars da hala yakın geçen maçları kaybediyor. Sezona Ravens’ın 3-0, Jaguars’ın da 0-3 gireceğini kimse beklemezdi sanırım, tersi olsa daha az şaşırtıcı olabilirdi.

– Green Bay Packers ilk yarıda öyle bir fark açtı ki, ikinci yarıda Lions karşısında defans ya da hücum takımını sahaya getirmemek bile galip gelmelerine engel olamadı. Detroit Lions çok eksik bir takım görüntüsünde olmasına rağmen şu kadro yapısında bile Matthew Stafford durumu iyi kotarıyor.

– Trevor Siemian, “Ah nerede Peyton’ın coştuğu o maçlar” diye hayıflanacak Broncos taraftarları için ligin en önemli defanslarından birine sahip Bengals karşısında anı tazeleten bir performans sergiledi. Yedeği Paxton Lynch’in korku ile sahaya sürülmesine daha çok var gibi ve parmağında yüzük olan taze şampiyondan da her daim korkulur, net.

– Cam Newton sezona ısınamadı gibi, keyfi bir oyuncu olduğundan dolayı ne kadar konsantre olursa kendisi açısından o kadar iyi ancak NFL sezonu da kısa, ilk üç maçta geçtiğimiz sene almadıkları kadar yenilgi aldı Carolina Panthers. Diğer tarafta da Minnesota Vikings, çok ama çok sağlam takım.

– Josh Norman ile Odell Beckham Junior bütün hafta konuşuldu, karşılaşma ise onların mücadelesinin önüne geçmeyi başardı. Washington Redskins eğer kaybetseydi sezona erken havlu atabilirdi, çok önemli bir galibiyet aldılar.

– Los Angeles Rams’i anlamak mümkün olmayabiliyor, Tampa Bay Bucs’ın da kendilerinden aşağı kalır bir yanı olduğunu söylemek çok doğru olmaz. Rams, bu sene “ya hep ya hiç” için sahaya çıkıyor ve 2-1 durumundalar, bu kadro ile daha iyisi can sağlığı.

– Seattle Seahawks, sonunda hücumda neler yapabileceğini, Jimmy Graham’i de neden vakti zamanında transfer ettiğini anımsadı. 49ers’da ise Kaepernick “olaylara” karıştığı için mi Chip Kelly tarafından göz ardı ediliyor, anlamak mümkün değil.

– Ryan Fitzpatrick gerçekten başka ve iyi bir oyuncu, bu ayrı, fakat Kansas City Chiefs maçında altı tane interception ile oynayan örneğin Geno Smith olsa takımı baştan kurarlardı. QB’nin hata yapmasına alışkınız elbette ancak bu denli hatayı bir maça sığdırması çok kolay bir iş değil.

– Indianapolis Colts, kör topal bir maç kazanmayı bildi fakat hiç iyi sinyaller vermiyorlar. Houston Texans, Jacksonville Jaguars ve Tennessee Titans ile aynı gruptalar, bu gidişle cadı kazanına dönecek orası.

– Carson Wentz rüştünü ispat etti, Eagles takımı da rüştünü ispat etti ve herkesin burun kıvırıp göz ardı ettiği oyuncular topluluğu sezona müthiş girdi. Benim açımdan en heyecan verici takım konumundalar.

– New Orleans Saints’in çok güzel bir taraftar topluluğu ve çok iyi bir oyun kurucusu var. New Orleans Saints’in vasat top tutucuları, kolejde büyük yıldız olan ancak NFL’de vasatı aşamamış bir koşucusu, parmağında şampiyonluk yüzüğü taşıyan değerli bir koçu var. New Orleans Saints’in tavanı kubbe bir stadyumu, zambaktan arması var. New Orleans Saints’in defansı yok, Saints’in defansı gibi olmayın.