Sezonun ilk maçında Kansas City Chiefs’e konuk olan San Diego Chargers, ilk yarıdaki 21-3’lük üstünlüğünü koruyamamış ve uzatmalar sonucu sahadan 33-27 yenik ayrılmıştı. Ancak Chargers için hayal kırıklığı burada bitmedi. Maçtan sonra yapılan kontrollerde, Chargers hücumunun en önemli parçalarından birisi olan wide receiver Keenan Allen’ın çapraz bağlarının koptuğu ve bu sebeple sezonu kapattığı anlaşıldı.

24 yaşındaki genç yıldız, geçtiğimiz yıl geçirdiği böbrek rahatsızlığı sebebiyle 2015 sezonunun da çok büyük bir bölümünü kaçırmıştı. Buna rağmen, bu off-season’da yarattığı izlenim ile hücumda quarterback Philip Rivers’ın en büyük yardımcısı olmayı başaran Allen, takım içinde de liderlerden birisiydi ve sakatlığı, tüm soyunma odasını yasa boğdu.

Allen’ın en yakın arkadaşlarından olan ve geçen seneki kötü çaylak sezonunu unutturmaya çalışan Melvin Gordon, arkadaşının sakatlığı ile ilgili şunları söyledi: “Keenan çok yakın bir arkadaşım ve takımımızın en önemli isimlerinden birisi. Sakatlandığını görmek çok üzücü ancak seneye çok daha iyi döneceğini biliyorum çünkü inanılmaz yetenekli. Artık sahaya her çıktığımızda onun için oynayacağız.”

Allen’ı sakatlar listesine (Injured Reserve) koyan Chargers, onun yerine ise savunmanın yıldızı olması beklenen Joey Bosa’yı maç kadrosuna aldı. Bilindiği gibi Bosa’yı bu yılın draft’ında üçüncü sıradan seçen Chargers, oyuncunun kontratı üzerinde anlaşmaya varamayınca, çaylak savunmacı hazırlık kampına katılmamıştı. Sezonun başlamasına bir hafta kala anlaşma sağlanmasının ardından ise Bosa, ilk maçı eşofmanlarıyla kenardan izlemişti.

Şimdi Chargers için en önemli soru, Keenan Allen’ın yerine wide receiver olarak kimin takıma katılacağı. Hatırlayacağınız üzere takım, off-season döneminde veteran Stevie Johnson ile anlaşmış ardından Johnson, antrenmanda geçirdiği sakatlık sebebiyle erken kapatmıştı. Bunun üzerine Chargers, James Jones ile anlaştıysa da sezon öncesi kendisini takımdan kesmişti. Bütün bu yaşananların ardından San Diego ekibinin kadrosunda, tek güvenilir receiver olarak Travis Benjamin kaldı.

Sonuç olarak, sezon öncesinde Allen’lı kadrosuyla bile çok fazla umut vermeyen Chargers cephesinde, sezonun geri kalanı acılı geçecek gibi görünüyor.