Pazar günü Washington’da oynanan ve Dallas Cowboys’un Washington Redskins’i 27-23 yenerek bu sezonki ilk galibiyetini aldığı maçta Cowboys’a galibiyeti getiren isim, Redskins taraftarlarını yıkmakla kalmadı, kendisiyle yolları ayıran takım yöneticilerini de pişman etti. 2012 Draft’ının altıncı turunda Washington Redskins tarafından seçilen ve Redskins forması giydiği dört sezonda 29 touchdown yapan running back Alfred Morris, yeni takımının son touchdown’una imza atarak galibiyette çok önemli rol oynadı.

Maçtan önce sahaya ısınmak için çıkan oyuncular arasında, taraftarların en çok ilgi gösterdiği Cowboys’lu hiç şüphesiz Alfred Morris’ti. Morris, Washington günlerinden tanıdıkları ve arkadaşları ile uzun uzun konuşarak hasret giderdikten sonra rakip takımın forması ile sahaya çıktı ve Cowboys’un başarısı için ter döktü. Ancak işler en başta hiç de Morris’in istediği gibi gitmedi.

Cowboys’un çok şeyler beklediği çaylak running back’i Ezekiel Elliott’ın üçüncü çeyrekte, Josh Norman’ın müdahalesi sonucu kaybettiği top, Redskins tarafından kapılmış ve sonucunda bulunan alan golü ile skor 20-20’de eşitlenmişti. Elliott’ın ikinci top kaybında ise Cowboys’lular topun hakimiyetini tekrar gele geçirmeyi başardı.

Dördüncü çeyrek başlayana kadar sadece iki defa hücum şansı bulan ancak bunlarda da hiç yard kazanamayan Morris, işte bu ikinci top kaybından sonra oyuna girdi ve maçın bitimine dört dakika 45 saniye kala dört yardlık bir touchdown koşusu gerçekleştirerek takımını öne geçirdi. Maça ilk 11’de başlayan çaylak Elliott, 21 taşımada 83 yard, bir touchdown ve iki top kaybı ile oynarken; Alfred Morris maçı, beş hücumda yedi yard koşup bir de touchdown kaydederek tamamladı.

2004 yılından bu yana Cowboys formasıyla maç kazanan ilk çaylak oyun kurucu olan Dak Prescott ise maçı 292 pas yardı ile tamamladı. Touchdown pası atamayan veya top kaybı yapmayan Prescott, kendi taşıdığı top ile bir touchdown’a imza attı. Diğer tarafta Redskins oyun kurucusu Kirk Cousins ise dördüncü çeyreğin başında takımı 23-20 öndeyken Cowboys’un end zone’unda top kaybı yaparak takımının galibiyetine mal oldu. Maçın sonunda ise son şans umuduyla orta sahadan attığı topu kimse yakalayamayınca Cousins, hatasını telafi edememiş oldu.

Ezeli division rakibi Redskins’i devirerek 2013’ten beri Tony Romo’suz çıktığı maçlarda sadece ikinci galibiyetini alan Cowboys, bunların ikisini de Washington deplasmanında alarak ilginç bir istatistiğe imza attı. Sonuç olarak Cowboys, bu sezonki ilk galibiyetini elde ederken Redskins, ikinci mağlubiyetini aldı ve kötü gidişe dur diyemedi.