Pazar gecesi San Francisco 49ers, Dallas Cowboys’a 24 – 17 yenilirken sadece maçı kaybetmekle kalmadı, en önemli defans oyuncusunu da kaybetti. Takımın yıldız linebacker’ı NaVorro Bowman, maç esnasında sol ayağından sakatlanırken, başarılı oyuncunun aşil tendonunun koptuğu açıklandı.

Hem takımın en iyi savunma oyuncusu olarak gösterilen hem de 49ers’ın liderlerinden olan Bowman’ın 2016 sezonunun tamamını kaçıracağı resmi olarak açıklandı.

Dallas Cowboys karşısında Bowman’ın sakatlığı sonrası maçın son 21 dakikasında Cowboys’un çaylak running back’i Ezekiel Elliott, 13 top taşımada 92 yard koşup bir de touchdown’a imzasını attı. Bowman’ın sahada olduğu süre boyunca Elliott, 10 top taşımada 46 yardda kalmıştı. Bu istatistik bile Bowman’ın 49ers defansı için önemini göstermeye yetiyor…

Aynı zamanda bu sakatlık Bowman’ın son dört yılda geçirdiği ikinci büyük sakatlık oldu. Başarılı oyuncu 2013 sezonunda NFC Finali’nde Seattle Seahawks’a 23 – 17 kaybedilen karşılaşmada dizinden sakatlanmış ve çapraz bağları ile yan bağlarını koparmıştı. Bu sakatlık sonrası Bowman, 2014 sezonunun tamamını kaçırmıştı.

Geçtiğimiz sezon sakatlığından bomba gibi dönen linebacker, 16 maçın tümünde sahaya çıkmış ve 154 tackle ile NFL’in en çok tackle yapan oyuncusu olmuştu. Bowman, 2015 sezonu sonrası hem All-Pro olma onuruna erişmiş hem de kariyerinde üçüncü defa Pro Bowl’a seçilmişti.

Şimdi San Francisco 49ers’ın Bowman’ın 2017 yılında aynı şekilde sahalara dönmesini ummaktan başka bir seçeneği bulunmuyor. Takım, 28 yaşındaki oyuncunun kontratını iki ay önce dört yıllığına uzatmıştı…