Kariyerinin ilk üç sezonunu Peyton Manning’in arkasında geçirdikten sonra geçtiğimiz sezon yedi maçta Denver Broncos’un ilk 11 quarterback’i olarak sahaya çıkan Brock Osweiler, fena bir performans göstermemiş ve Mart ayında Broncos’un yıllık 16 milyon dolarlık teklifine burun kıvırarak bu rakamın sadece iki milyon dolar fazlası için son Super Bowl şampiyonunu yüz üstü bırakıp Houston’ın yolunu tutmuştu. O günden bugüne aylar geçti ve Osweiler, yeni takımıyla Denver’a bir kez daha ayak bastı. Buna rağmen Broncos, uzun süre sonra eve dönen eski dostuna hiç de vefakar davranmadı.

Sports Authority Field at Mile High Stadyumu’na çıktığı anda Denver taraftarlarının yuhalamalarına maruz kalan Osweiler, katı Broncos savunmasına karşısında çaresiz kaldığı karşılaşmayı tek bir touchdown pası atamadan kapattı ve Texans’ın aldığı 27-9’luk mağlubiyetin baş sorumlularından biri oldu.

Osweiler, sadece bununla da kalmadı ve maçın son çeyreğinde akıllara zarar bir fumble’a imza atarak NFL’in tarihine geçti. Pas denemesi sırasında topu elinden kaçıran genç oyuncu, Mark Sanchez’in ünlü “butt fumble’ına” gibi dışarıdan hiçbir müdahale olmaksızın top kaybı yapmayı başardı. İşte, Texans’ın 72 milyon dolar verdiği Osweiler’ın bu 72 milyon doları sonuna kadar hak ettiğini (!) gösteren o fumble:

Tabi Osweiler’ın bu felaket performansının altında Broncos oyuncularının, Mart ayında parayı seçip takımı quarterback’siz bırakan genç oyun kurucuya bilenmiş olmasının etkisi de büyüktü. Nitekim, Broncos cornerback’i Aqib Talib maçın ardından verdiği demeçte “Dördüncü çeyreğin son drive’ı öncesine kadar Brock sadece 70 yard pas atabilmişti ve bu bizi inanılmaz mutlu etti.” derken Talib’e, off-season döneminde yaşananların bu maça etkisi olup olmadığı sorulduğunda ise yıldız cornerback, “Kesinlikle etkisi vardı. Hepimiz farklı bir motivasyonla sahaya çıktık. Brock, takımda kalsaydı böyle rezil olmayacaktı.” cevabını verdi.

Osweiler’ın beklenenin çok altında kaldığı karşılaşmada, Texans’ın yer hücumu da Broncos karşısında etkisiz kaldı. Geçtiğimiz hafta sezonun iyi oyununu çıkararak Indianapolis Colts karşısında 149 yard koşup bir de koşu touchdown’u kaydeden Lamar Miller, 61 yard’da kalırken kadronun ikinci running back’i Alfred Blue, yaptığı fumble ile hayal kırıklığı yarattı.

Denver Broncos ise bu sonuçla, iki maçlık yenilgi serisine de noktayı koydu ve sezonun bundan sonraki bölümü için beyaz bir sayfa açtı. Son şampiyon, her zaman olduğu gibi yine savunmasıyla ayakta kalırken takımın skor yükünü running back’ler C.J. Anderson ve Devontae Booker çekti ve ikisi de karşılaşmayı birer touchdown ile kapattı.

Önümüzdeki hafta evinde San Diego Chargers’ı ağırlayacak Broncos, geçtiğimiz hafta yaşadığı şok mağlubiyetin intikamını almak için sahaya çıkacak. Texans ise şimdiden MVP adayı olarak Matthew Stafford’ın sürüklediği Detroit Lions ile karşılaşacak.