2015 NFL Draft’ı öncesi, draft’a katılan en iyi iki wide receiver’dan biri olarak gösterilen ve Chicago Bears tarafından yedinci sırada seçilen Kevin White, kariyerinin ikinci sezonunda da sakatlıklardan kurtulamadı. Dördüncü haftada takımının Detroit Lions’ı mağlup ettiği mücadelenin üçüncü çeyreğinde sakatlanarak oyun dışı kalan genç oyuncunun bu sezon sahalara dönmesinin zor olduğu açıklandı.

1.91 boyundaki White, 2015 draft’ı öncesi Amari Cooper’la birlikte draft’ın en iyi wide receiver’larından biri olarak kabul ediliyordu. Cooper’ın Oakland Raiders tarafından dördüncü sırada seçilmesiyle 2015 Draft’ında seçilen ikinci wide receiver olan White, kendisinden çok şey beklenen çaylak sezonu öncesi hazırlık kampında sakatlanmış ve bu sebeple, geçtiğimiz sene hiç forma şansı bulamamıştı. Bu sezon artık iyileştiğini ve Jay Cutler’la iyi bir uyum yakaladığını söyleyen White, bu sefer de sol bacağından sakatlandı.

White’ın sakatlığıyla ilgili olarak konuşan Genel Menajer Ryan Pace, genç oyuncunun ameliyat olması gerekebileceğini ve bu yüzden Injured Reserve (IR) listesine alındığını söyledi. Aynı listede 2014 Draft’ının ilk turundan seçtikleri cornerback Kyle Fuller’ı da bulunduran Chicago Bears’ın bu listeden aktif kadroya sadece bir oyuncuyu döndürme hakkı bulunuyor.

Sakatlandığı Lions maçında, kariyerinde ilk defa kendisinden beklenene yakın bir performans sergileyen White, iki çeyrek sonunda yakaladığı pasta 55 yard kazanmış ve atletik yeteneklerini sergileyerek Bears taraftarını heyecanlandırmıştı. White’ın sakatlığı, kötü performanslar ve sakatlıklar sebebiyle yüzü bir türlü gülmeyen Bears taraftarına adeta son darbe oldu.

Kadrosunda Alshon Jeffery, Eddie Royal gibi kaliteli wide receiver’lar ile NFL’in kalburüstü tight end’lerinden biri olan Zach Miller’ı bulunduran Bears, başka hiçbir pozisyonda bu oyunculara ayak uydurmayınca NFL’in en kötü kadrolarından biri olarak gösterilmekten kurtulamamıştı. Sezonun ilk dört maçında üç yenilgi alarak otoriteleri şaşırtmayan Chicago temsilcisi için bundan sonra da pek bir umut ışığı görünmüyor.