Cleveland Browns geçtiğimiz hafta New England Patriots’a 33-13 kaybedilen maçta Cody Kessler’ın yerine oyuna dahil olan 34 yaşındaki Charlie Whitehurst ile yollarını ayırdığını açıkladı. Whitehurst, uzun saçları ve uzun sakalıyla İsa Peygamber’in tasvirlerini andırdığından “Clipboard Jesus” lakabıyla anılıyordu.

Sezonun ilk haftasında RGIII’yi kaybeden takım, ikinci hafta onun yerine veteran Josh McCown ile yola devam etme kararı almıştı. Çok geçmeden McCown’ı da sakatlık nedeniyle kaybeden Browns, son olarak çaylak oyun kurucu Cody Kessler’a formayı vermişti.

NFL’de 11. sezonunu geçiren Whitehurst ise geçtiğimiz hafta, Patriots maçında sakatlanan Kessler’ın yerine oyuna girmiş ve maçı; 14/24 isabet, 182 yard, bir touchdown pası ve bir de interception atarak tamamlamıştı. Maçın sonlarına doğru dizinden sakatlanıp oyunu yarıda bırakan Whitehurst’ün Cleveland macerası da bir aydan kısa sürmüş oldu. Whitehurst’ün yerine ise çaylak oyun kurucu Kevin Hogan aktif kadroya alındı.

Cleveland Browns’ın böyle bir hamle yapması Cody Kessler’ın yakın zamanda sahalara döneceğinin bir işareti olabilir. NFL Network’ten Ian Rapoport’a göre çaylak oyuncunun bu haftaki Tennessee Titans maçında oynaması muhtemel. Öte yandan veteran oyun kurucu Josh McCown’ın da sakatlığı sebebiyle kaçırdığı üç maçtan sonra bu hafta antrenmanlara döneceği açıklandı.

McCown’ın takıma dönmesi formayı alacağı anlamına gelmiyor tabi. Özellikle Kessler’ın Patriots karşısında ortaya koyduğu oyundan sonra. Tabii Cleveland Browns için en önemli mesele quarterback pozisyonu. Şu an ligde galibiyeti bulunmayan tek takım olan Browns’ın elindeki çaylaklarla ileriye dönük neler yapabileceğini düşünmesi lazım. Dolayısıyla bu değişimin içinde veteran Whitehurst’ün olması Browns’a fazla bir şey kazandırmazdı.