Minnesota Vikings geçtiğimiz Pazartesi günü sakatlar listesine koyduğu offensive tackle Andre Smith’in yerini serbest oyuncu statüsünde bulunan Jake Long ile bir yıllığına anlaşarak doldurdu. 2008 NFL Draft’ında Miami Dolphins tarafından ilk sırada seçilen Long, 2013 sezonunda St. Louis Rams ile anlaşmış, en son da 2015 yılında Atlanta Falcons forması giymişti.

Long, offseason’da Baltimore Ravens ile masaya oturmuş fakat anlaşamamıştı. Öte yandan 2014 yılında geçirdiği ağır diz sakatlığı sebebiyle iki yıldan beri doğru düzgün süre alamayan tecrübeli tackle’ın NFL kariyerinde doksan altısı ilk on bir olmak üzere tam yüz maçı bulunuyor.

Yeni takımı Minnesota Vikings formasıyla ilk demecini veren Long, “Şanslıyım ki bu hafta bye haftamız.” derken “Bu sürede hızlıca takıma adapte olup oyun planına daha aşina olacağım.” ifadelerini kullandı.

Sezon başında oyun kurucu Terry Bridgewater ve sonrasında takımın yıldızı Adrian Peterson’ın sakatlıkları Vikings’in canını epey bir sıkmıştı. Bu sakatlıklara rağmen ligde mağlup olmayan tek takım konumunda bulunan Vikings’te, rüya gibi geçen sezonun tek hedefi Super Bowl. Jake Long da takımın bu hedefe giderken yaşadığı sıkıntılardan en sonuncusu olan Andre Smith’in yerine yapılan bir hamle.

Bununla birlikte, Long’un iyi zamanlarındaki gibi forma girme ihtimalinin olduğu gibi tam tersi kariyerine yeni bir hayal kırıklığı daha ekleme ihtimali de var. Tabii bu noktada Vikings’in kaybedecek bir şeyi olmadığı için bu hamlenin ne derecede bir katkı sağlayacağını ilerideki haftalarda bekleyip göreceğiz.