NFL’de çekişmeli maçlara sahne olan bir haftayı geride bırakıyoruz. Bu maçlardan birisi de Los Angeles Rams ile Detroit Lions arasında oynandı. Maçın bitimine bir dakikadan kala üç sayı geride olan Rams’de Case Keenum’ın attığı interception, maçın skorunu belirledi ve Los Angeles ekibi, 31-28’lik skorla sahadan mağlup ayrılan taraf oldu.

Oysa ki Keenum, dört sezonluk NFL kariyerinin en iyi maçını çıkarıyordu. Maç içerisinde arka arkaya yirmi pas isabeti bulan tecrübeli oyun kurucu, üst üste 19 pasta isabet yakalayan Jim Everett’ı geride bırakarak bu istatistikte takım rekorunu kırmıştı.

Öte yandan; Lions savunması karşısında 27/32 isabet, 321 yard ve bir tanesi koşu touchdown’u olmak üzere toplamda dört touchdown kaydederek kariyerinin en iyi oyununu sergileyen Keenum, bitime bir dakika kala Lions’a son darbeyi indirip Detroit deplasmanından bir kahraman olarak ayrılmanın eşiğinde geldi ancak Lions safety’si Rafael Bush, maçın son drive’ında Keenum’ın pasını intercept ederek kısa kariyeri hayal kırıklıklarıyla dolu quarterback’in kendini ispat etme şansını da elinden aldı.

Tesadüfe bakın ki, NFL’deki kaderi Keenum’a çok benzeyen wide receiver Kenny Britt de Rams adına maçın en çok öne çıkan isimlerinden bir tanesiydi. Karşılaşma boyunca birçok kez Britt’i tercih eden Keenum, üç touchdown pasının ikisini veteran receiver’a atarak onun da bir anlamda kariyeri maçı geçirmesini sağladı.

Sezon başında iyi performans sergileyen Rams savunmasından ise  bu maçta eser yoktu. İkinci ve dördüncü hafta arasında arka arkaya alınan üç galibiyette büyük payı olan savunma Lions’ın etkili hücumu karşısında çaresiz kaldı.

Bunun en önemli sebeplerinin başında da savunmada yaşanan sakatlıklar geliyor. Maça defensive end Robert Quinn ve cornerback Trumaine Johnson’dan yoksun çıkan Rams savunması, Lions’ın 348 yard’lık hücum oyunlarına karşı sessiz kalırken bu yard’ların 165’i Lions receiver’ı Golden Tate’ten geldi. Sezon başında geride kalan hücum hattı, bu maç daha iyi bir performans sergilemesine rağmen savunma tarafı buna ayak uyduramayınca Los Angeles Rams, bu hafta istediği galibiyeti alamadı.