Oakland Raiders’ın sahibi Mark Davis, altı ay önce takımı Las Vegas’a taşıyacağının sözünü vermişti. Tabii bir şartı vardı; Nevada eyaleti yeni stadyum için kamu fonundan 750 milyon dolar vermeyi kabul ederse. Bu olayın üzerinden altı ay geçti ve Kaliforniya’nın güzide şehri Oakland’a kötü haber geldi, bahsedilen kamu fonu geçtiğimiz Cuma günü Nevada eyaletinden onay aldı!

Nevada Eyalet Kurulu, Carson City’de yaptığı toplantıda 28-13 oy çoğunluğuyla kamu fonunu kabul etti. İki gün öncesinde de fon kararı Nevada Senatosu’ndan 16-5 oy çoğunluğuyla onay almıştı. Yani Nevada eyaleti, vaat edilen 1.9 milyar dolarlık stadyum projesinin 750 milyon dolarını finanse etmeyi resmi olarak kabul etmiş oldu. Böylece Oakland Raiders iki kez onay alarak Las Vegas Raiders olma yolunda en büyük engellerden birisini aşmış oldu.

Şu anda bu yüklü fonu engelleyecek tek ihtimal, Las Vegas valisinden gelecek veto ki bu da pek mümkün gözükmüyor; çünkü, Nevada Eyalet Kurulu onayının ardından Mark Davis’in Las Vegas valisi Brian Sandoval ile görüşmek ve imzaların atılması için Pazartesi günü Nevada’da olacağı açıklandı.

Raiders’ın head koçu, genel menajeri ve takım sahibi Al Davis’in oğlu Mark Davis, çoktan Vegas’tan “yeni evi” olarak bahsetmeye başladı. Öyle ki Davis konu hakkında, “Bünyemizdeki her departman bu mükemmel stadyum projesinin geliştirilmesi için sıkı bir şekilde çalışıyor. Raiders camiasına yakışır bir evimiz olacak.” açıklamasını yaptı.

Nevada’dan gelecek olan 750 milyon dolarlık kamu finansmanı, insanların Las Vegas gezileri sırasında ödedikleri otel/kumarhane ücretleri üzerine eklenecek vergilerle sağlanacak. Geri kalan miktar için ise Mark Davis, NFL ve kumarhane zinciri sahibi milyarder Sheldon Adelson ile işbirliği yapacak.

Bütün bu gelişmelere rağmen, Raiders’ın önünde halen bir engel daha var. Oakland ekibi, NFL’in takım sahiplerinden oluşan kuruldan onay alamazsa, şehirden taşınamıyor. Taşınabilmeleri içinse, 32 takım sahibinin 24’ünden taşınmaları yönünde olumlu oy almaları gerekiyor. Raiders için hayati bir karar verecek olan bu kurul, 18 ve 19 Ekim’de toplanacak.

Geçtiğimiz sene Ekim’de gerçekleşen toplantıda, Rams’in taşınması konusunda Ocak 2016 için özel bir toplantı ayarlamışlardı. Eğer bu sene de aynı hamleyi yaparlarsa, Oakland Raiders’ın taşınıp taşınmayacağı Ocak ayına kalabilir.