Sezon başından beri inişli çıkışlı performans gösteren Pittsburgh Steelers, arka arkaya aldığı dört mağlubiyete geçtiğimiz hafta Cleveland Browns karşısında dur demişti. Perşembe gecesi Indianapolis Colts deplasmanına çıkan Steelers, Şükran Günü haftasında sahadan 28-7 galip ayrılmayı başardı ve AFC Kuzey grubunda (6-5) ile liderliğe yükseldi.

Maça damgasını vuran isim şüphesiz wide receiver Antonio Brown’du. Karşılaşmayı 91 yard ve üç touchdown ile bitiren Brown, galibiyette büyük rol oynadı. Yaptığı hat trick sonrası rakipleri Jordy Nelson ve Mike Evans’ı geride bırakan yıldız oyuncu, on touchdown ile bu kategoride NFL’in zirvesine oturdu.

İnişli çıkışlı bir performans gösterdiği sezonda nihayet kendisinden beklenen istatistikleri yakalayan Brown, maç boyunca Colts cornerback’i Vontae Davis’e zor anlar yaşattı ve kaydettiği üç touchdown’un ikisini ligin en iyi cornerback’lerinden birisi olarak gösterilen Davis’in coverage’ı altında yakaladı.

Geçtiğimiz hafta Tennessee Titans karşısında beyin sarsıntısı geçiren Andrew Luck’tan mahrum Indianapolis Colts ise Steelers karşısına 2014 sezonundan bu yana tek bir pas dahi atmamış Scott Tolizen ile çıktı.

Bunun bir sonucu mudur, bilinmez ama Colts maç boyunca iki kez goal line (touchdown çizgisi) hücumlarından eli boş döndü ve maça ortak olma şansını kaçırdı. Bu durumda önemli paylardan birisine sahip Steelers savunması, bu maç gayet iyi bir oyun ortaya koydu ve iki interception yakalamayı başardı.

Maç sonunda konuşan Steelers’ın tecrübeli linebacker’ı Lawrence Timmons da küllerinden doğan savunmayla ilgili “İşte bu Steelers savunması. İhtiyacımız olan şey bu.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Brown’un sezon genelinde 1000 yard barajına ulaşmasına sadece iki yard kaldı. Bu gelişmeden en çok rahatsız olan kişi herhalde New York Jets recevier’ı Brandon Marshall olmalı. Sezon başında Brown ile iddiaya giren Marshall kendisinin sezon sonunda daha çok yard kat edeceğini ve bunu başardığı takdirde Brown’ın Rolls Royce aracını alacağını aksi takdirde Brown’a Porsche arabasını vereceğini söylemişti.

En son istatistiklerde Brown’ın bir hayli gerisinde olan Marshall’ın toplamda 601 yard’ı bulunuyor. Şu ana kadar durgun bir sezon geçiren Marshall’ın kalan maçlarda Brown’ı yakalaması zor gibi. En iyisi Marshall bu aşamadan sonra devir işlemlerine başlasın.