Kansas City Chiefs, Oakland Raiders ve Denver Broncos gibi güçlü ekipleriyle bu sezon playoff’a üç takım yollaması beklenen AFC Batı grubunda liderlik bir kez daha el değiştirdi! Sezon başında Broncos, ortalara doğru Raiders derken Perşembe Gecesi Futbolu’nda Raiders’ı 21-13’lük skorla devirmeyi başaran Chiefs, zirvenin yeni sahibi oldu.

Chiefs’te bir karşılaşmada daha skor yükünü süper çaylak Tyreek Hill çekti. Henüz iki hafta önce, Broncos maçında hem koşu hem pas hem de punt return touchdown’u kaydederek 51 yıl sonra bunu başaran ilk oyuncu olarak tarih yazan Hill, bu hafta ise bir touchdown pası yakaladı ve bir de punt return touchdown’a imza attı.

Hill’in punt return’ü touchdown ile sonuçlandırdığı pozisyonda ligin en iyi punter’ı olarak gösterilen Marquette King ve Raiders özel takımı arasında büyük bir koordinasyon problemi yaşandı. King, punt’ı sağa doğru vururken özel takım oyuncuları return’ü engellemek için sahanın soluna koştu ve birkaç Raiders oyuncusu yaşanan garipliğin farkına varsa da, NFL’in en önemli atletik yeteneklerinden birisine sahip Hill karşısında yapacak pek bir şeyleri kalmamıştı.

Hill, yükselen formuna devam edip head koç Andy Reid’in yüzünü güldürse de yıldız linebacker Derrick Johnson’ın ikinci çeyrekte aşil tendonundan yaşadığı sakatlık, Chiefs’i fazlasıyla endişeye düşürdü. 2005’ten bu yana Chiefs kadrosunda yer alan Johnson, 11 sezonda dört kez Pro Bowl’a seçilmiş; bundan daha önemlisi, savunmanın en önemli parçalarından birisi olmuştu.

Öyle ki Perşembe Gecesi de Johnson acı içerisinde sahayı terk ettikten hemen sonra Oakland Raiders, maç boyunca en verimli drive’ını oynadı ve karşılaşmadaki tek touchdown’unu da 91 yard’lık bu drive’ın sonucunda buldu.

Raiders için maç bu kadar vahim geçince takımın yıldızları da gece boyunca suskun kaldı. Oyun kurucu Derek Carr, pas oyunlarında toplam 117 yard’da kalırken yıldız wide receiver Amari Cooper, sadece 29 yard’lık top tutuş yapabildi. Takımın maçta kaydettiği tek touchdown ise running back Latavius Murray’den geldi.

Sakatlıktan döndükten sonra Raiders karşısında sınırlı süre şansı bulan Jeremy Maclin’in önümüzdeki haftalarda daha etkili olacağını varsayarsak Chiefs’in önemli bir Super Bowl adayı olduğunu iddia etmek hiç de abartı olmaz. Sonuçta bu hafta aldıkları galibiyetle, AFC’nin en iyi iki takımından biri olarak gösterilen Oakland Raiders’ı bu sezon iki kez devirdiler. Bundan böyle onları durdurmak hiç de kolay olmayacak…