Geçtiğimiz günlerde alkollü araç kullandığı gerekçesiyle tutuklanan ve sonrasında polis tarafından serbest bırakılan Arizona Cardinals receiver’ı Michael Floyd, takımı tarafından da serbest bırakıldı.

Miami Dolphins mağlubiyetinden sonra playoff şansını tüketen Arizona Cardinals, olayın sıcaklığı ile Floyd’a cezayı kesti. Böylelikle sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan tecrübeli oyuncunun ayrılığı beklenenden erken oldu.

Floyd’un geleceği hakkında alınan karar ile head koç Bruce Arians’ın Floyd’u kesinlikle takımda görmek istemediği ortaya çıktı. Genel menajer Michael Bidwill de bu karara onay verince Floyd’un Cardinals macerası da sona ermiş oldu.

Hızlı ayrılık sonrası Floyd’un yerini veteran oyuncu Jeremy Ross ile doldurmaya karar veren Cardinals oyuncuyla geçtiğimiz gün sözleşme imzaladı. NFL kariyerinde yedi ayrı takımda oynayan Ross, geçtiğimiz off season’da New York Jets ile sözleşme imzalamış ve Eylül ayının başında serbest bırakılmıştı. Aynı zamanda receiver Marvin Hall ve Aaron Epps’i antrenman kadrosundan as kadroya yükselten Cardinals tackle Givens Price’ı da as kadroya aldı.

Cardinals’ın, tecrübeli wide receiver’ı serbest bırakmasının üzerinden iki gün bile geçmemişti ki New England Patriots, waiver’da bulunan Floyd’u kadrosuna kattı. Patriots, böylece dinamik wide receiver’larına bir yenisini daha ekledi ve Tom Brady’nin silahlarını güçlendirdi.

2012 NFL Draft’ında on üçüncü sıradan seçilen Floyd bir türlü beklentileri karşılayamadı. Sadece 2013 yılında 1000 yard barajını aşmayı başaran Floyd, geçtiğimiz sezon elinden sakatlık geçirmiş ve sadece sezonun ikinci yarısında etkili performans göstermişti. 2015 sezonunun son on maçında 44 kez topla buluşan Floyd 745 yard ve altı touchdown’a imzasını atmıştı. Son sezonuna girdiği 2016 yılında da beklentileri karşılayamayan Floyd, sezon bitmeden takımdan gönderildi.

Bu sezon oynadığı maçlarda toplam 446 yard ve dört touchdown kaydeden Floyd 2012 yılında çaylak olarak katıldığı Arizona Cardinals’dan tatsız bir şekilde ayrıldı ancak bakalım kendisi, Tom Brady gibi bir yıldız quarterback ile nasıl performans gösterecek?