Miami Dolphins, oyun kurucusu Ryan Tannehill’den yoksun çıktığı New York Jets deplasmanından 34-13 galip ayrılmayı başardı ve galibiyet serisini iki maça çıkardı. Tannehill’in yokluğunda görevi devralan 32 yaşındaki Matt Moore, sürpriz bir şekilde iyi performans sergiledi ve galibiyette büyük rol oynadı.

Son maçını 2011 sezonunda oynayan Moore karşılaşmayı 236 yard, dört touchdown ve bir interception atarak tamamladı. Attığı uzun touchdown pasları ile galibiyette büyük rol oynayan Moore’un üçüncü çeyrekte Jarvis Landry’ye attığı 66 yard’lık pas, Landry’yi dört hafta sonra end zone ile buluşturmuş oldu.

Moore karşılaşmada dört touchdown pası atarak kendi kariyer rekorunu da kırarken tecrübeli quarterback’in sürüklediği Dolphins, dünkü maç ile birlikte bu sezon New York Jets’i iki maçta da yenmiş oldu.

Karşılaşmada hem sack hem de interception’a imza atan Dolphins defensive end’i Cameron Wake ise takım tarihinde 2006 yılından bu yana bunu başaran ilk isim oldu. Aynı zamanda Jets oyun kurucusu Bryce Petty’nin sakatlandığı pozisyonunun kahramanlarından olan Wake, dördüncü çeyrekte takım arkadaşı Ndamukong Suh ile birlikte genç quarterback’e yaptığı sert müdahale sonrası Petty’nin sahayı terk etmesine sebep oldu.

AFC Doğu grubunda 11-2’lik New England Patriots’ın birinci olması, 9-5 dereceye sahip Dolphins’in playoff şansını wild card’a bırakıyor. Wild card yarışında AFC Batı temsilcisi 8-5 Denver Broncos ile çekişen Dolphins, şu an için maç fazlasıyla önde bulunuyor.

Oynadığı son dokuz maçın sekizini kazanan Miami ekibi, bu karşılaşmaların bazılarında galibiyete son anda ulaştı. San Diego Chargers ile oynanılan onuncu hafta maçının sonlarına doğru touchdown bulan Dolphins sahadan galip ayrılırken San Francisco 49ers ile oynanılan on ikinci hafta mücadelesinde son hücumda Colin Kaepernick’i touchdown’a birkaç yard kala durdurmayı başarmış ve maçın uzamasına engel olmuştu.

New York Jets karşılaşmasında da takım olarak iyi performans sergileyen Dolphins, oyun kurucusu Tannehill’in yokluğunda iki veteran oyuncusunun çabalarıyla sahadan galip ayrılmayı bildi ve playoff umutlarını ayakta tuttu.