Sezona Brock Oswiler ve Lamar Miller gibi flaş transferler ile başladıktan sonra J.J. Watt’ın sakatlığı ile sarsılan Houston Texans, her şeye rağmen son haftaya girerken AFC Güney grubunu lider tamamlamayı garantiledi ve adını playoff’lara yazdırdı.

2002 sezonundan beri ligde boy gösteren Houston ekibi, geçtiğimiz sezon da ligin en kötü division’larından birisi olarak gösterilen AFC Güney’i kazanmış ancak evinde oynadığı wild card maçında Kansas City Chiefs’e 30-0’lık skorla mağlup olarak büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. Öte yandan Texans, 2011 ve 2012 sezonlarında da grubunu lider bitirmişti.

Noel arifesi evinde ağırladığı Cincinnati Bengals’ı, maça kötü başlamasına rağmen 12-10 yenmeyi başaran Texans, ikinci sırada bulunan Tennessee Titans’ın Jacksonville Jaguars’a yenilmesiyle grubunu bir sezonda daha lider bitirmeyi garantilemiş oldu. Maçın en önemli olayı ise son çeyrekte süre dolarken Bengals Kicker’ı Randy Bullock’un kullandığı alan golüydü. Bullock, süre dolarken yaptığı vuruşunda başarılı olamadı ve takımının maçı kazanmasını sağlayamadı.

Sezon başında beş yıllığına 72 milyon dolarlık sözleşme imzalayarak taraftarın gözünde yıllardır özlemi çekilen oyun kurucu imajını dolduran Brock Osweiler, gösterdiği kötü performanslar sonrası geçen hafta yedeğe çekilmiş ve Texans maça, NFL’deki ikinci sezonunu geçiren Tom Savage ile başlamıştı.

Savage maçın ilk yarısını sadece iki pas ve 13 yard ile tamamlayınca herkesin kafasında soru işaretleri oluştu. Ancak maçın ikinci yarısında çok farklı bir oyun ortaya koyan Savage, maçı 102’si son çeyrekte olmak üzere 176 yard ile tamamladı. Savage bir kez daha touchdown’a veya top kaybına imza atmayarak takımını maçın içinde tuttu ve savunmasına maçı kazanmak için bir şans verdi.

Bu sezon ilk defa sahaya yıldız running back’i Lamar Miller’dan yoksun çıkan Texans, Alfred Blue önderliğindeki running back’lerinin üstün performansı sayesinde Miller’ın yokluğunu çok da hissetmedi. Maçı 73 yard ile tamamlayan Blue, son çeyrekte 24 yard’lık touchdown koşusu ile takımını öne geçirerek galibiyeti getiren sayıya imza attı. İlk yarıda sadece bir defa topla buluşan DeAndre Hopkins ise maçı 43 yard ile tamamladı.

Geçen hafta maç içinde Osweiler’ın yerine oyuna girdikten sonra, kariyerinde ilk defa bu hafta ilk 11’de başlayan Savage, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında: “Biraz yavaş başladık, bu konuda söylenecek çok da fazla bir şey yok. Daha iyi oynamalıyız ve bu benimle başlıyor. Bu akşam kazandığımız için mutluyum ancak bundan sonra daha fazla sayı bularak savunmamızı rahatlatmalıyız. İlk yarıda bazı açık oyuncuları kaçırdım ve bu kabul edilemez. Daha fazla çalışacağım ve bu hataları tekrarlamayacağım.” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki hafta Titans’a konuk olacak Texans, daha önceden kıran kırana geçmesi ve AFC Güney grubunun liderinin belirlemesi beklenen maça çok rahat çıkacak. Yıldız quarterback’i Mariota’nın sezonu kapatmasıyla şoke olan Titans karşısında sahaya yine Tom Savage ile çıkacak olan Texans, genç oyun kurucusuna playoff’lar öncesi bir maç antrenmanı daha yaptırma şansı bulacak.

Ancak uzun soluklu bir playoff geçirmek istiyorsa Savage’ın çok daha iyi oynaması gerekecek, çünkü yıldız defansif end’i J.J. Watt’dan yoksun bir Texans savunması, playoff’ları bu kadar domine edemeyecektir.