Mayıs ayında gerçekleşen 1. Türkiye Bayrak Futbolu Şampiyonası sonrası geçen yedi ay sonunda kadın bayrak futbolunda takım sayısı bugün itibariyle 24’e ulaşmış durumda. Turnuvaya katılan takım sayısının 10 olduğu düşünüldüğünde bu gelişim çok ciddi bir gösterge. Bazı üniversiteler sezon başında Ünilig federasyonuna branş için başvuruda bulunsa da seçimler ve başka nedenlerle bu sene başvurular başarıya ulaşmadı ne yazık ki .

Tahminimce gelecek sene takım sayısı ve daha da önemlisi sporcu sayısı gözardı edilmeyerek Ünilig branşı ekleyecektir. Bugün kaba hesapla 750 kadın sporcunun Ünilig müsabakalarına katılacak olması ülkemiz için önemli bir değer olacaktır. Ünilig branş olarak kabul ettiğinde takım ve sporcu sayısının artacağını öngörmekte zor değil. Bu arada daha da önemli bir bilgi olarak bayrak futbolunun olimpiyatlarda öncelikle gösteri sonrasında ilgi görürse branş olarak yer almasının da planlanıldığını belirtmekte fayda var.

Türkiye Ragbi Fedarasyonu teknik kurul toplantısında alınan kararlarda kadınlar bayrak futboluyla ilgili yaz döneminde Federasyon kontrolünde bir turnuva yapılacağı yer almıştı. Mayıs ayında gerçekleşmesi planlanan turnuva öncesinde bu Cumartesi, 24.12.2016 tarihinde İTÜ Hornets ev sahipliğinde 6. İstanbul Kadınlar Bayrak Futbolu Turnuvası düzenlenecek. Turnuvaya katılması kesinleşen takımlar Başkent Lady Knights, Ege Lady Dolphins, İTU Hornets, ÖZU Shewolves, Yeditepe Eagles ve Yıldız Stallions. Katılımın kısıtlı kalmasının çeşitli nedenleri bulunuyor. Kişisel fikrim en önemli sorun bu sene korumalı futbolda artan maç sayısıyla fikstürde boş hafta bulunmaması nedeniyle seçilen bu haftanın Üniversiteler 1. Ligi takımlarının korumalı futbol maçları olması ve çoğu takımı çalıştıranların bu maçlarda görev alacak olmaları nedeniyle birçok takım katılım sağlayamadı. İlerleyen zamanlarda eğer bu branşta ilerleme sağlanırsa bir şekilde ayrıştırmak gerekliliği bana göre şimdiden ortaya çıkmış durumda. İlerleyen zamanlarda İzmir’de bir turnuva düzenlemeyi planlıyoruz fakat aynı sorunu yaşamamak için çözüm düşünmekteyiz.

Cumartesi günü turnuva İTÜ Maslak Kampüsünde bulunan İTÜ Stadyumu’nda 13:00 ten itibaren gerçekleşecek. Final maçının 19:45’te başlaması planlanırken ödül seronomisi 21:00 olarak planlanıyor.

Gelecek senelerde adını daha sık duyacağımız bu spor branşını izlemek isteyen herkesi turnuvaya bekliyoruz.

Turnuvaya ait Facebook event linki:

https://www.facebook.com/events/189953008138416/