Kendi grubunda Dallas Cowboys ve New York Giants gibi takımlar olması nedeniyle playoff umutlarını wild card’a bırakan Washington Redskins, Pazartesi Gecesi Futbolunda Carolina Panthers’a 26-15 yenildi ve post-season görme ihtimalini daha da zora soktu.

Kolay gözüken maçı kendileri adına zorlaştıran Kirk Cousins ve arkadaşları bir nevi kendi ayağına sıktı. 7-6-1 derecesine sahip Redskins, bundan önceki üç maçı kazansaydı büyük ihtimalle playoff’a kalacaktı.

Maçta bir interception atan Kirk Cousins end zone’a yard’lar kala bir de fumble ile topu kaybetti ve Panthers’ın maçı kazanmasında önemli rol oynadı. Maçı 32/47 isabet, 316 yard ile tamamlayan Cousins, bu maç touchdown pası atamadı ve bir kez de sack’lendi.

Maç sonunda konuşan Redskins receiver’ı Desean Jackson, “Maçın sonunu maalesef getiremedik. Elimizdeki fırsatları değerlendiremedik. Daha iyi oynamadan playoff hakkında konuşmamalıyız.” dedi.

Cousins’in attığı interception sonrası alan golünü bulan Panthers, tecrübeli quarterback’i ikinci yarının başlarında fumble’a zorladı ve 20-9 öne geçti. Maç sonrası değerlendirmelerde bulunan Redskins head  koçu Jay Gruden ise “Maç boyunca hiçbir şekilde ritmimizi yakalayamadık. Uzun top oyunlarımızda ve koşu oyunlarımızda etkili olamadık. Öte yandan Carolina da çok iyi bir maç çıkarttı.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz sezonun MVP’si Cam Newton, omzundaki sakatlığa rağmen performansından taviz vermedi ve takımının playoff umutlarını az da olsa ayakta tuttu. Maçı 300 yard ve iki toucdown pasıyla bitiren Newton, galibiyette büyük rol oynadı.

Pazartesi Gecesi maçlarında bu sene kötü performans gösteren Redskins arka arkaya altı MNF (Monday Night Football) maçını kaybetmiş oldu. Bu maçlar arasında en farklı alınan mağlubiyet Redskins’in ilk haftada Pittsburgh Steelers’a karşı oynadığı maçtı. Hatırlayacağınız üzere Washington ekibi, o maçı 38-16 kaybetmişti.

Redskins’in wild card alabilmesi için derece olarak 8-6’da bulunan Tampa Bay Buccaneers ve Green Bay Packers’ın önüne geçmesi gerekiyor. Bakalım Cousins ve arkadaşları takımı playoff’a taşıyabilecek mi?