Off-season’da Cleveland Browns ile yeni bir sayfa açmaya karar veren ancak sezonun ilk maçında omzundan sakatlanan Robert Griffin III, geçtiğimiz gün takım tarafından sakatlar listesinden çıkarıldı. Pazar günü Cincinnati Bengals ile oynanacak maçta ilk 11’de forma giyecek olan RGIII uzun bir süre sonra sahalara geri dönüyor.

Sezonun ilk maçına Philadelphia Eagles karşısında çıkan RGIII, omzundan sakatlanmış ve takım tarafından sakatlar listesine alınmıştı. Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Browns, bu hafta mutlak galibiyet için sahaya çıkacak. Takım, sezonu 0-16 ile bitirdiği takdirde 2008 yılında Detroit Lions’dan sonra lig tarihinde bunu gerçekleştiren ikinci takım olacak.

Browns’un bu içler acısı vaziyeti hakkında konuşan RGIII “Takıma elimden geldiğince katkı sağlayacağım. Umarım sezonun geri kalan maçlarını kazanırız. Son zamanlarda odaklandığımız tek şey bu.” ifadelerini kullandı.

Sezon boyunca kötü bir performans sergileyen Browns hücum hattı, oyun kurucularını bir türlü koruyamamış ve bu da takımın diğer quarterback’leri Josh McCown ve Cody Kessler gibi isimlerin de dönem dönem sakatlanmalarına neden oldu. Browns hücum hattı, 12 maçta ta 45 sack’e izin vererek bu alanda ligin en kötü takımı olarak göze çarpıyor.

Griffin yaptığı açıklamanın devamında bu konuya da değindi ve “Hücum hattı hakkında bir endişem yok. Takım arkadaşlarım elinden geleni yapıyorlar. Bu, tüm takımı ilgilendiriyor. Sadece bir iki kişiye bağlı olan problem değil. Takım olarak daha iyi oynamalıyız. Elime geçen bu şansı iyi değerlendirmek istiyorum.” dedi.

Sakatlar listesine alındıktan sonra sezonu kapadığı belirtilen RGIII beklenildiğinden önce iyileşmesine rağmen doktorlar, tecrübeli oyuncunun bu hafta sonu Bengals karşısında dikkatli oynaması gerektiğini söylüyor.

Son iki maçta rakip takımlar Browns oyun kurucularını tam on beş kere sack’lemeyi başardı. Bengals maçı hakkında konuşan Griffin bu konuda ise “Bu hafta çok iyi bir savunma ile karşılaşacağız. Akıllı oynayıp kendime dikkat etmem gerekiyor ki ilk haftadaki olay bir daha başıma gelmesin.” demecini verdi.

Öte yandan takımdaki veteran oyuncu Joe Thomas ve Joe Haden gibi isimlerle birlikte oynamaktan memnun olduğunu söyleyen RGIII galibiyet için elinden gelen her şeyi yapacağını belirtti. Bu hafta Bengals ile karşılaşacak olan Browns, kalan maçlarını ise sırasıyla Buffalo Bills, San Diego Chargers ve Pittsburgh Steelers ile oynayacak. Sizce Browns, RGIII’nin dönüşüyle sezonu galibiyetsiz kapatmaktan kurtulabilecek mi?