15. haftanın açılış karşılaşmasında Seattle Seahawks, Jeff Fisher’ın kovulmasının ardından özel takım koçu John Fassel’ın geçici head koçluk görevini yürüttüğü Los Angeles Rams’i 24-3’lük skorla devirdi ve NFC Batı grubu liderliğini, sezonun bitmesine iki hafta kala garantiledi.

Bu da, 2012 sezonundan bu yana playoff dışında kalmayan Seahawks’ın üst üste beşinci kez sezonunu Aralık’ın ötesine taşıdığı anlamına geliyor. Öte yandan, büyük bir istikrar örneği sergileyen Seattle ekibi, Perşembe günü aldığı galibiyetle son yedi sezonda altı kez playoff potasına girmeyi başarmış oldu.

2010 yılında göreve geldiğinden bu yana geçen yedi sezonda, takımı dördüncü kez NFC Batı grubu liderliğine taşıyan head koç Pete Carroll, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında “Bu başarı, bizim son yıllarda ne kadar istikrarlı bir grafiğe sahip olduğumuzu gösteriyor ki biz de bundan dolayı gurur duyuyoruz.” derken “Division liderliği, bize ilk playoff maçını evimizde oynama imkanı veriyor ve bu da en az playoff’a yükselmek kadar önemli.” ifadelerini kullandı.

Aslına bakarsak, Seahawks’ın bu hafta playoff’ları garantileyeceği apaçık belliydi. Nitekim, koç değişikliği sebebiyle çalkantılı günler geçiren Rams’in bu maçta pek de bir şansı yoktu. Durum böyle olunca, Seahawks’ın  yıldız quarterback’i Russell Wilson, maçta sırasıyla Luke Wilson, Doug Baldwin ve Tyler Lockett’a attığı üç touchdown pası ile yıldızlaşırken Baldwin, üçüncü çeyreğin sonlarına doğru skor çizgisinde (goal line) oynana hücumda kendisini savunmaya çalışan cornerback Troy Hill’e artistik bir çalım atarak yakaladığı touchdown pasıyla göz doldurdu.

Seahawks’ın giydiği yeşil color rush formasıyla karışmaması için maça beyaz formayla çıkan ve bu sebeple de 44 sene sonra ilk kez bir karşılaşmada koç boynuzlarının beyaz renkte olduğu kasklar giyen Rams’te ise quarterback Jared Goff, sahada iyi işlere imza atsa da recevier’ların yaptığı hatalar Los Angeles ekibinin üç sayıda kalmasına sebep oldu.

Öyle ki, ilk çeyrekte Goff’un 60 yard’lık pasını müsait durumda olmasına rağmen elinden düşüren çaylak wide receiver Mike Thomas ve bir başka uygun pozisyonda, end zone’da pası yakalayamayan Brian Quick, halihazırda kısıtlı bir hücuma sahip olan Rams’in bütün skor ümidini de harcamış oldu.

Rams’in maçta yaşadığı problemler bunlarla da sınırlı kalmadı ve dördüncü çeyrekte koşu denemesi gerçekleştiren Goff, Richard Sherman’dan aldığı sert darbe sonrası beyin sarsıntısı (concussion) riski sebebiyle soyunma odasına götürüldü ve bu da takımda endişeye sebep oldu. Goff’un sakatlığını takiben oyuna giren Case Keenum ise Rams adına artı bir performans sergileyemedi.

Karşılaşmada dikkat çeken bir diğer pozisyon ise bitime beş buçuk dakika kala geldi ve kendi yarı sahasından punt denemesi gerçekleştiren Seahawks, tabelada 24-3 önde olmasına rağmen fake punt oynadı. Bu oyuna göre topu aldığı gibi ileri doğru koşan punter Jon Ryan, takımını rakip yarı sahaya taşıdı taşımasına ancak pozisyonu takiben aldığı hit sonrası uzun süre yerden kalkamadı. Ryan’ın maç sonunda beyin sarsıntısı geçirdiği açıklandı.

Pete Carroll’un bitime kısa bir süre kala, hem de takımı ciddi bir farkla öndeyken neden böyle bir oyun verdiği kafalarda büyük soru işaretleri yaratsa da Seahawks’ın maçın sonunda playoff’a yükselmiş olması bir nevi bu soru işaretlerinin üstünü örttü.