Houston Texans’ın sezon başında büyük umutlar ve pahalı bir sözleşme ile kadrosuna kattığı oyun kurucu Brock Osweiler, sonunda sabırları taşırdı. Pazar günü Jacksonville Jaguars karşısında, sezon başından beri gösterdiği istikrarsız grafiğini devam ettiren Osweiler, maçın ikinci çeyreğinde yaptığı ikinci top kaybından sonra kenara çekildi ve maçın kalanını yedek olarak izledi.

Jaguars karşısında 13-0 gerideyken yaptığı attığı ikinci interception sonrası yedeğe alınan Osweiler, yerini yedek oyun kurucu Tom Savage’a bıraktı. Texans’ın takım sahibi Bob McNair’in “cesurca bir hamle” olarak nitelendirdiği olay sonrası sahaya çıkan Savage, takımının maçı 21-20 kazanmasında baş rolü oynadı ve kalan maçlar için de şans bulursa neler yapabileceğinin bir örneğini sergiledi.

Oyuncu değişikliği kararının sahibi olan koç Bill O’Brien ise maçtan sonra yaptığı açıklamada “Bence üç tane çok iyi oyun kurucumuz var. İnsanlar bana inanmayabilir ancak kimin oynayacağı kararını maaş bordrosuna göre vermiyoruz. Takım için en doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. Bugün de öyle yaptık ve bence sonuç iyi oldu” dedi.

O’Brien’in bu açıklamaları, aslında Texans’ın yapacağı daha radikal hamlenin de habercisi gibiydi ve Houston ekibi, Pazartesi günü yayımladığı resmi açıklamada bu hafta oynanacak olan Cincinnati Bengals maçına da Tom Savage’ı başlatacağını duyurdu.

Yani, sezon başında Texans ile 72 milyon dolarlık bir sözleşme imzalayarak sezonun en flaş transferlerinden biri olan Osweiler, kalan maçları bench’den izlemeye devam edecek. Jaguars karşısında attığı 26 pasın 23’ünde isabet bularak 230 yard’lık pas oyunu kaydeden Savage, touchdown pası atamasa da top kaybı da yapmadı ve NFL’deki ikinci sezonunun sonunda sahaya ilk 11’de çıkmayı hak etmişti.

Osweiler’ın sözleşmesine göre Texans, oyun kurucu ile bağlarını iki sezon sonunda koparabilir ancak bu sene Osweiler’ı göndermelerinin mali yükü çok ağır olacaktır. Denver Broncos tarafından 2012 senesinde draft edildikten sonra Peyton Manning’in yedeği olarak dört sezon geçiren Osweiler, Texans formasıyla çıktığı ilk sezonunda NFL’in en verimsiz oyun kurucularından birine dönüştü.

Osweiler’ın yerini dolduracak Tom Savage ise, Texans’ın 2014 NFL Draftı dördüncü tur seçimiydi. Çaylak senesinde iki maçta forma şansı bulan Savage, geçtiğimiz yıl ortalarda gözükmemişti. NCAA kariyerinde sırasıyla Rutgers, Arizona ve Pittsburgh Üniversitesi’nin formalarını giyen Savage’ın NFL’de henüz touchdown pası bulunmuyor.

AFC Güney grubunu lider bitirmek için halen büyük bir şansı bulunan Texans, kalan maçlarını Tom Savage ile kazanmaya çalışacak. Bakalım takım içinde değişen dengeler sahaya nasıl yansıyacak?