NFL’in yakın geçmişteki en büyük skandalı, neredeyse iki sene sonra tekrarlanabilir!

2014 sezonunda New England Patriots’un Indianapolis Colts’u yenerek Super Bowl’a yürüdüğü maçta kullanılan topların havalarının azaltıldığı iddiaları sonucunda Patriots’a para cezası verilirken Tom Brady’de dört maç ceza almıştı.

İki hafta önce ise Pittsburgh Steelers’ın, New York Giants’ı konuk ederek sahadan 24-14 galip ayrıldığı 13. hafta mücadelesinde, kullanılan topların havasının indirildiği iddiası ortaya atıldı.

Fox Sports’un ortaya attığı iddiaya göre New York temsilcisi maçtan sonra NFL yönetiminin kapısını, maçta kullanılan iki topun havasının indirildiği iddiasıyla çaldı. NFL yönetimi bu iddiayı doğrulamazken NFL sözcüsü Brian McCarthy de konuyla ilgili olarak “Kullanılan tüm toplar prosedürlere uygun olarak işlem gördü. Tüm toplar olması gerektiği gibiydi ve Giants’dan da bu konuyla ilgili resmi bir başvuru gelmedi.” açıklamasında bulundu.

İki sene önce Colts’un başvurusuyla başlayan ve NFL’in gündemini aylarca meşgul eden resmi soruşturma sonucunda “Tom Brady’nin konudan haberdar olmasının daha muhtemel” olduğu raporuna dayanarak Brady’e ve Patriots’a cezalar kesilmişti.

Brady cezasını bu sezon başındaki dört maçı tribünlerden izleyerek çekmiş ve konu da gündemden düşmüştü. İkinci bir skandal olması ise şimdilik düşük bir ithtimal gibi dursa da önümüzdeki günlerde yeni gelişmeler yaşanabilir.

Konu ile ilgili açıklamalardan bulunan NFL Başkanı Roger Goodell, “Maçların öncesinde toplar kontrol edilir ve o andan itibaren toplar hakemlerin kontrolündedir. Olayı inceledik. Hakemlerin gerekli kontrolleri yapıp yapmadıklarından emin olduk. Yapmışlar. Kontrol anından sonra toplar hakemlerin gözetiminde kalmış. O gün tüm prosedürler takip edilmiş.” diyerek şimdilik iddiaları reddetti.

Bu skandal ilerleleyen günlerde nasıl bir hal alacak, bekleyip göreceğiz…