Atlanta Falcons, süper ikilisi Matt Ryan ve Julio Jones’un yıldızlaştığı NFC Finali’nde Green Bay Packers’ı 44-21 mağlup etmeyi başardı ve adını Super Bowl 51’e yazdırdı. MVP ödülünün en büyük adayı Ryan, maçı 392 yard ve dört touchdown pasıyla tamamlarken Jones da 180 yard ve iki touchdown’a imza attı.

Tarihinde ikinci kez Super Bowl heyecanı yaşayacak olan Falcons’ın rakibi ise Pittsburgh Steelers’ı mağlup eden New England Patriots olacak. İlk Super Bowl’una on sekiz yıl önce yükselen Atlanta ekibi, 5 Şubat 2017’de tarihindeki ilk Super Bowl şampiyonluğu için mücadele verecek.

Packers’a karşı ilk yarıyı 24-0 önde kapatan Falcons, ikinci yarıda aynı performansı gösterdi ve Packers gibi iyi bir hücum takımı farklı mağlup etmeyi başardı. Sosyal medyada alay konusu olan Packers secondary oyuncuları maç boyunca Falcons receiver’larını durduramadı. Bunun en iyi örneği, Julio Jones’un ikinci yarının hemen başında kaydettiği 73 yard’lık touchdown pozisyonuydu.

Maç sonrasında açıklamalarda bulunan Falcons head koçu Dann Quinn “Matt’in yaptığı muhteşem işer hakkında daha konuşacak çok zaman var. Bitmemiş bir işimiz daha var. Ondan daha fazlasını bekliyorum. Julio ise beni hiç şaşırtmadı. O kadar zor şeyleri basitleştiriyor ki inanamıyorsunuz. Bu da o günlerden biriydi.” ifadelerini kullandı.

2012 yılından bu yana ilk koşu touchdown’ını dün akşam Packers savunmasına karşı kaydeden Matt Ryan toplamda maçı beş touchdown ile bitirdi. Bu playoff’lar öncesi kariyerinde çıktığı beş playoff maçında sadece bir galibiyet alabilen Ryan, böylelikle dokuz sezonluk NFL macerasının en büyük başarısına imza attı ve takımını 18 yıl aradan sonra Super Bowl’a taşıdı.

Dünkü maç ile birlikte Georgia Dome’daki son maçını oynayan Falcons, yeni sezonda şimdiki stadın hemen yanında inşası tamamlanacak olan Mercedes Benz Stadyumu’nda maçlarını oynayacak.