Dün gece AFC şampiyonluk maçında Pittsburgh Steelers’ı konuk eden New England Patriots, sahadan 36-17 galip ayrıldı ve Ben Roethlisberger’li Steelers için sezonun sonunu getirdi. Her zaman olduğu gibi galibiyette yine baş rolü oynayan Tom Brady, maçı 384 yard ve üç touchdown pası ile tamamladı. Patriots Super Bowl 51’de, Matt Ryan liderliğindeki Atlanta Falcons ile karşılaşacak.

“Deflategate” adı verilen skandal sonrası dört maç ceza alarak 2016 sezonunun başında takımını televizyondan izleyen Tom Brady, sezonu Super Bowl ile kapatacak. Öte yandan Tom Brady – Bill Belichick ikilisi böylece, kariyerlerindeki yedinci Super Bowl’a çıkarak rekor kıracaklar.

Sezonun ilk dört maçında, Brady’nin yokluğunda üç galibiyet alan Patriots, kalan maçlarda da sadece bir yenilgi alarak sezonu 14-2 ile tamamlamış ve yine Super Bowl’un favorilerinden biri olduğunu göstermişti. Playoff’larda oynadığı ilk maçta Houston Texans’ı yenmesine rağmen kendisinden beklenen performansı sergileyemeyen Patriots, Steelers karşısında ise harika bir oyun ortaya koyarak rakibine şans tanımadı.

Steelers karşısında Brady’nin en büyük yardımcısı ise sürpriz bir isim oldu. Genç wide receiver Chris Hogan, yakaladığı dokuz pas ile maçı 180 yard ve iki touchdown ile tamamlarken Patriots’ın yıldızı Julian Edelman, 118 yard ve bir touchdown ile oynadı.

Tüm zamanların en iyi oyun kurucusu tartışmasında zirvedeki yerini sağlamlaştıran Tom Brady, bu galibiyet ile kariyerindeki dokuzuncu üç touchdown’lık playoff performansına imza atarak yeni bir rekorun sahibi oldu.
Houston’da oynanacak 51. Super Bowl’da Atlanta Falcons ile karşılaşacak olan Brady, bu maçı kazanması halinde beş Super Bowl şampiyonluğu yaşayan ikinci oyuncu olurken, bu başarıyı yakalayan ilk oyun kurucu olarak tarihe geçecek.