Son birkaç haftayı head koç arayışıyla geçiren Los Angeles Rams ve Los Angeles Chargers, takımı emanet edecekleri isimleri buldu. Rams, Sean McVay ile anlaşırken Los Angeles’a Perşembe günü taşınan Chargers, ayağının tozuyla Anthony Lynn’i göreve getirdi.

Sezon sonunu beklemeden sözleşmesini uzattığı Jeff Fisher’ı, sadece birkaç hafta sonra kovan Rams geçtiğimiz günlerde göreve Washington Redskins ofansif koordinatörü Sean McVay’i getirdiğini açıkladı. 30 yaşındaki McVay, böylelikle NFL tarihindeki en genç head koç oldu.

McVay ile yaptığı ilk görüşmeden sonuç alamayan Rams, ikinci görüşmeye takım sahibi Stan Kroenke ile katıldı ve iki taraf görüşme sonunda anlaşma sağladı. Üç sezondur Redskins ofansif koordinatörü olan McVay, geçtiğimiz hafta San Francisco 49ers ile de görüşmüştü. Kariyerinde hiç takım çalıştırmamış olmasına rağmen hücum kökenli olması, kendisini Rams için biçilmiş kaftan haline getirdi. Hatırlayacağınız üzere takım, son iki sezondur ligdeki en kötü hücuma sahipti.

Öte yandan geçtiğimiz yılki draft’ta ilk sıradan Jared Goff’u seçmek için varını yoğunu takasla Titans’a veren Rams, bu sezon Goff’tan istediğini hiçbir şekilde alamadı. Redskins’de Kirk Cousins’ın yükselişinin arka planında yer alan McVay, Goff’un gelişimi için de önem teşkil ediyor.

Bu sezon istatistiksel olarak en iyi üçüncü hücuma sahip olan Redskins, maç başına 403.4 yard ve 24.8 sayı ortalamayla oynuyordu. San Francisco 49ers yönetiminde görev alırken beş Super Bowl şampiyonluğu yaşayan John McVay’in torunu olan Sean McVay, koç ekibindeki ilk görevini 2008 yılında Tampa Bay Buccaneers’da, receiver koçunun asistanı olarak yapmıştı.

Rams aynı zamanda Atlanta Falcons ofansif koordinatörü Kyle Shanahan ile de Seahawks maçı sonrası görüşme ayarladı. 2003’den bu yana normal sezonlarda sekiz galibiyeti geçemeyen Rams, 2004’ten beri playoff heyecanı yaşayamıyor. Bu sezonu da 4-12 ile NFC Batı üçüncüsü olarak bitiren Los Angeles ekibi maç başına 14 sayı ortalamasıyla da sezonu sonuncu sırada bitirdi ve Cleveland Browns’ın bile gerisinde kaldı.

Los Angeles’a Perşembe günü taşınan Chargers ise bu kararını basına duyurduktan sadece bir gün sonra Buffalo Bills’in ofansif koordinatörü Anthony Lynn’i head koçluğa getirdi.

Sezona Bills’in running back koçu olarak başladıktan sonra, ikinci haftada ofansif koordinatör Greg Roman’ın kovulmasıyla bu koltuğa geçen Lynn, Rex Ryan’ın kovulmasını takiben bir terfi daha almış ve takımın geçici head koçu olmuştu.

17. hafta öncesi Bills’in kendisiyle yola devam edeceği yönünde haberler çıkmış olsa da Lynn, New York Jets gibi zayıf bir takıma 34-3’lük ağır bir skorla kaybedince kendisi hakkında soru işaretleri doğurmuştu.

Mike McCoy ile yollarını ayırdıktan sonra Lynn’e dört yıllık kontrat veren Chargers, halihazırda boş olan savunma koordinatörlüğü görevi için ise Jacksonville Jaguıars’ın bir önceki head koçu Gus Bradley ile görüşecek.

Chargers ve Rams’in de aradığı isimleri bulmasıyla, önümüzdeki sezon için head koçu belli olmayan tek takım San Francisco 49ers kaldı…