Post-season’a NFC’nin konferans üçüncüsü olarak giren Seattle Seahawks, Cumartesi gecesinin ikinci wild card maçında, evinde ağırladığı altıncı seri başı Detriot Lions’a touchdown izni vermeyerek sahadan 26-6’lık skorla ayrıldı ve son dört sezonda olduğu gibi bir kez daha divisional round’a yükseldi.

25 yıldır playoff’larda galibiyet yüzü göremeyen Lions ise, Seahawks’a mağlup olarak üst üste dokuzuncu playoff yenilgisini aldı ve NFL tarihinde bir ilke imza attı. Lions daha önce bu rekoru, üst üste sekiz maçlık playoff mağlubiyet serisine sahip olan Kansas City Chiefs (1993-2014 arası) ve Cincinnati Bengals (1990-gününmüz) ile paylaşıyordu.

Son yıllarda bu tarz maçların değişmez ekiplerinden birisi olan Seattle Seahawks’ta karşılaşmanın yıldızı running back Thomas Rawls oldu. Marshawn Lynch’in, sakatlığı sebebiyle büyük bölümünü kenarda geçirdiği 2015 sezonunda takımı sırtlayarak adını duyuran Rawls, Lions savunması karşısında gerçekleştirdiği 27 top taşımada 161 yard kaydederek taşıma başına altı yard gibi akıl almaz bir istatistik elde etti.

Rawls, bu performansına bir de koşu touchdown’u ekleyerek gecenin kahramanı oldu ve Lynch’den yoksun olduğu ilk sezonunda, tam 18 farklı oyuncusuna top taşıtan ve taşıma başına 3.95 yard’da kalan Seattle ekibinin içini gelecek için fazlasıyla rahatlattı.

Rawls ile birlikte wild card’ın bir diğer parlayan ismi ise wide receiver Paul Richardson’dı. 2014 NFL Draftı’nda Seahawks’ın ikinci tur seçimi olsa da adını bu zamana kadar pek fazla duyuramayan Richardson, ikinci çeyrekte, aleyhine pass interference yapılmasına rağmen strong safety Tavon Wilson’ın sırtından yakaladığı artistik touchdown pasıyla maçtaki skor perdesini açtı.

Bununla yetinmeyen Richardson zor pozisyonlarda yakaladığı diğer göz alıcı paslarla, NFL’de artistik top tutuş denilince akla ilk gelen isim olan New York Giants wide receiver’ı Odell Beckham Jr.’ı hatırlattı.

Rawls ve Richardson’ın bu performanslarının yanında yıldız quarterback Russell Wilson attığı iki touchdown pası, Doug Baldwin ise yaptığı toplam 104 yard’lık top tutuşuyla gecenin görünmez kahramanları oldu.

Maçta kaydettiği altı sayıyı da kicker Matt Prater’ın ayağından bulan Lions’ta ise 205 yard pas atan Matthew Stafford, normal sezonun son haftalarında başlayan formsuzluğunu Seahawks karşısında da sürdürdü. Detroit ekibinde karşılaşmanın tek olumlu istatistiği de wide receiver Marvin Jones’un yaptığı toplam 81 yard’lık top tutuş oldu.

Öte yandan, NFC wild card’larına en yüksek seri başı olarak giren Seahawks, Lions karşısında kazanarak önümüzdeki hafta oynanacak olan divisional round maçında iki numaralı seri başı Atlanta Falcons ile eşleşmeyi garantiledi. Falcons’ın playoff’a yükseldiği son sezon olan 2012’de, iki ekibi karşı karşıya getiren divisional round maçında gülen taraf Falcons olmuştu.