Super Bowl 51’de ev sahibi statüsünde sahaya çıkacak olan Atlanta Falcons, maçta giyeceği forma seçimini NFL yönetimine bildirdi.

Kendi evinde oynadığı maçlarda giydiği kırmızı formasını seçen Falcons, böylece beyaz forma giyme hakkını Patriots’a vermiş oldu. Son 12 Super Bowl’un 11’inde beyaz formayı giyen tarafların sahadan mutlu ayrıldığı düşünülürse Patriots’ın erken favori olduğunu söyleyebiliriz.

Bill Belichik ve Tom Brady ikilisinden önce Patriots bir Super Bowl’da beyaz formayı giymiş ve o maçtan yenik ayrılmıştı. Efsane ikilinin Patriots çatısı altında bir araya gelmesiyle birlikte iki Super Bowl’da beyaz formayı giyen New England temsilcisi, Seahawks karşısındaki son şampiyonluğu da dahil olmak üzere bu maçlarda  galip ayrıldı.

Hiçbir takım forma rengi veya buna benzer şeyleri kafaya taktıklarını itiraf etmez. Ancak spor ile ilgilenen hemen hemen herkesin bir batıl inancı olduğu da bir gerçek. Örneğin daha önce dört Super Bowl’da orijinal turuncu formasıyla yüzü gülmeyen Broncos, son Super Bowl’da beyaz formayı tercih etmiş ve kupayı kaldırmıştı.

Super Bowl’da en son 1998 senesinde boy gösteren Falcons ise siyah formalarıyla çıktıkları o maçta beyaz formalı Broncos’a 34-19 yenilmişti.

Bu sezon playoff’larda oynadığı Seahawks ve Packers maçlarındam kırmızı forma ile galip ayrılan Falcons’ın bu seçimine güvendiği açık. Bakalım batıl inanç kategorisine sokabileceğimiz bu istatistik bir kez daha doğru çıkacak ve Patriots şampiyon mu olacak? Yoksa Matt Ryan’ın sırtladığı, Kyle Shanahan yönetimindeki Falcons hücumu bir maçta daha takımı taşıyarak Atlanta’nın yıllardır özlemin çektiği Lombardi kupasını eve getirebilecek mi? Hep birlikte göreceğiz…