Geçen sezon, sekiz yılın ardından playoff’lara kalma başarısını göstermesine rağmen ilk turda Pittsburgh Steelers’a elenerek sezonu noktalayan Miami Dolphins, yeni sezona daha güçlü bir kadroyla girmek için çalışmalara başladı. Yeni transferlere yer açmak için kadro temizliğine girişen Dolphins, üç oyuncusu ile yollarını ayırdı.

Dolphins’in kapıyı gösterdiği oyunculardan en önemlisi, geçen yıl kadrosuna kattığı Mario Williams oldu. 2006 NFL Draftı’nın bir numarası Williams ile sezon başında iki yıllığına 17 milyon dolara anlaşan Dolphins, sezon ilerledikçe tecrübeli defansif end’in eski performansından uzak olduğunu görmüştü.

Sezona ilk 11’de başlamasına rağmen kötü oyunuyla gözden düşen Williams, yedeğe çekilmiş ve süresi gittikçe azalmıştı. Son olarak Steelers karşısında sadece beş defa sahaya ayak basan Williams ile yollarını ayıran Miami temsilcisi, böylece önümüzdeki yılın salary cap’inden 8.5 milyon dolar tasarruf yapmış oldu.

2006 NFL Draftı’nda Vince Young ve Reggie Bush gibi isimlerin önünde ilk sıradan Houston Texans’a giden Williams, 2012 sezonu öncesi Buffalo Bills ile anlaşmıştı. Texans ve Bills ile ikişer kez Pro Bowler olma başarısı yakalayan Williams, toplamda dört kez de All-Pro takımlarına seçilmeyi başarmıştı.

Diğer iki hamlesinde starter defansi tackle’ı Earl Mitchell ve cornerback Ifo Ekpre-Olomu ile yollarını ayıran Dolphins, ev temizliğini tamamladı.

Son üç yıldır Dolphins’in hücum hattının sol tarafını koruyan yıldız tackle Branden Albert’ın ise kapıya konulması an meselesi. Üç yıl önce Chiefs’den transfer edilen oyuncu, geçtiğimiz yıllarda iyi maçlar çıkarsa da 2016 sezonunda sakatlıklar sebebiyle eski performansını yakalayamadı.

Mario Williams’ın hemen ardından Albert’ın da sözleşmesinin feshedildiği haberleri çıkmış olsa da Dolphins, şu an için 32 yaşındaki sol tackle’ı halen kadrosunda tutuyor. Oyuncuyu takas etmeyi düşünen Miami ekibi, pazarlıklara şimdiden başladı ve ilk olarak tight end Julius Thomas için Jacksonville Jaguars ile masaya oturdu. 2016 sezonunda dört maçı sakat olduğu için kaçıran Albert’ı mavi beyazlıların salary cap’inde 7.2 milyon dolar gibi azımsanamayacak bir yer işgal ediyordu.

2015 yılında Ndamukong Suh’u kadrosuna katan Dolphins, o zamandan beri altına girdiği mali yükü hafifletmek için hamleler yapıyordu. Son hamleleriyle biraz olsun rahatlayan Dolphins, Suh’un sözleşmesinin yükünü hafifletmenin yanı sıra yeni transferlere de yer açtı. Bakalım Adam Gase yönetimindeki Dolphins, yeni sezon öncesi hangi yıldızların peşine düşecek?