Adı takımla özdeşleşen Adrian Peterson’ın kontratındaki 2017 sezonu opsiyonunu kullanarak efsane running back’ini kurtlar sofrasının toplandığı serbest oyuncu piyasasına yollayan Minnesota Vikings, yıldız running back’inden doğan boşluğu bir başka yıldız Latavius Murray ile doldurdu. Vikings, Oakland Raiders ile kendisini ispatlayan Murray’e üç yıllık (15 milyon dolar) sözleşme verdi.

2013 NFL Draftı’nda Raiders tarafından altıncı turdan seçilen Murray, çaylak sezonu öncesi geçirdiği sakatlık sonrası NFL siftahını 2014 sezonuna ertelemişti. 2014 sezonunda ise, veteran running back’ler Darren McFadden ve Maurice Jones-Drew’ün etkisiz performansları sonrası yavaş yavaş aldığı süreyi artırmaya başlayan genç running back, 2015 sezonunda yıldızını tam anlamıyla parlatmış ve sezonu 1.066 yard ve altı touchdown ile bitirmişti.

Bu performansı sonrası 2016 sezonuna büyük beklentilerle giren Murray, NFL’in en iyi hücum hatlarından bir tanesinin arkasında geçirdiği geçtiğimiz sezonu 786 yard ile kapatınca küçük çaplı da olsa bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Buna rağmen 27 yaşındaki oyuncu, sezon boyunca kaydettiği 12 touchdown ile Raiders adına skor yükünün önemli bir bölümünü çekmişti.

Murray’nin muhtemel ilk 11 running back’i olarak katıldığı Vikings ise böylece NFL’deki en derin running back depth chart’larından birisini oluşturmuş oldu. Kadrosunda part-time starter Jerrick McKinnon ve fiziksel oyun tarzıyla öne çıkan Matt Asiata’yı bulunduran Minnesota ekibi, Murray gibi bir playmaker’ı kadrosuna ekleyerek running back pozisyonundaki tek, ancak belki de en önemli eksiğini de kapatmış oldu.

Öte yandan Adrian Peterson’ın, son dönemde Oakland Raiders’ın başını çektiği birkaç NFL takımıyla görüştüğü hesaba katıldığında iki takımın takasa gitmeden yıldız running back’lerini birbirine yollama ihtimali yüksekmiş gibi duruyor.